Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районні змагання з шахів «Біла королева» та шаховий клуб від компанії «Метінвест» у подарунок

   За для популяризації розвитку в районі розумових здібностей, пропаганди здорового способу життя, активізації фізкультурно-спортивної роботи з дітьми, підлітками, молоддю та старшим поколінням, а також виявлення обдарованих особистостей, 07 липня 2014 року на базі Криворізького навчально-виховного комплексу № 35 багатопрофільний ліцей «Імпульс» відбулися в одно час відкриття шахового клубу «Біла королева», довгоочікуваного районного розумового шахового центру та районних змагань з шахів серед різних верств населення.

   Відкриття клубу стало можливим завдяки перемозі проекту, створеного учнями  ліцею  під керівництвом досвідчених вчителів, в конкурсі соціальної програми «Місто нашими руками», яку реалізує в інтересах суспільства компанія «Метінвест холдінг».

   Ідея щодо шахового клубу з’явилася давно. Під час проведення уроків з фізичної культури педагоги закладу звернули увагу на сумуючих на гімнастичній лаві звільнених від занять учнів. Тому й вирішили зацікавити їх грою в шахи. Згодом з’явився шаховий гурток, а з часом ініціатива переросла в більш значущу ідею щодо відкриття на базі ліцею шахового клубу «Біла королева».

   На здійснення проекту ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» виділив 50 тисяч гривень. Втілення якого виконав ПП «Камелот» Глушко Д. О., подарувавши мешканцям мікрорайону «Ювілейна» на базі КНВК № 35 новенький шаховий клуб.

   Відкрили клуб, урочисто перерізавши стрічку,  почесні гості заходу: Павло Геннадійович Тимошенко - генеральний директор публічного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», заслужений працівник промисловості України, Іван Іванович Коваленко – голова комітету з фізичної культури і спорту виконкому Криворізької міської ради, Касимова Наталя Олександрівна – начальник управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради та Світлана Леонідівна Скляр – заступник голови Саксаганської районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради.

   Право розпочати районні змагання з шахів, здійснивши перший хід на шаховій дошці, надали Тимошенку Павлу Геннадійовичу.

   Змагання мали статус особистого характеру, за правилами яких усі учасники, за жеребом, грали між собою за олімпійською системою. Перед початком заходу, за для розігріву, зі всіма спортсменами сеанс одночасної гри провів головний суддя змагань Скоробогатов Юрій Олександрович. У змаганнях взяли участь 25 чоловік.

   Підсумовуючи результати змагань були визначені переможці та призери. Ними стали: серед юнаків: ІІІ місце – Чайка Дмитро (КНВК № 35), ІІ місце –Зіновій Давид (КНВК № 35), І місце – Алієв Тургай (КЗШ № 43); серед дівчат: ІІІ місце – Мищук Ольга (КНВК № 35),  ІІ  місце  –  Яловицька  Олена (КНВК № 35), І місце – Кіріченко Єлізавета (КНВК № 35). Доречи Алієв Тургай та Кіріченко Єлізавета були визнані, як абсолютні переможці.

   Переможці та призери спортивного заходу отримали грамоти, кубки, медалі та пам’ятні подарунки від спонсорів свята.

   Дозвольте побажати клубу розвитку, наснаги, зберегти отримане та примножити накоплене. І нехай цей клуб розумового виду спорту буде храмом інтелектуальних здібностей, місцем навчання та виявлення обдарованих особистостей, майбутніх чемпіонів України, Європи та світу, зірок рівня Каспарова, Карпова, Чебурданідзе, Ботвініка та Пономарева.

   Що ж, в добрий час шаховий клуб! І хай в сьогоднішніх змаганнях переміг сильніший, переможеним не сумувати, бо програш - це лише добрий досвід та шаг до нових сходжень. І в цьому є сила вислову - «Не перемігши себе, не переможеш суперника»!