Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Якісне медичне обслуговування мешканцям району

  У медичних закладах, розташованих на території району, впроваджуються заходи, спрямовані на покращення якості обслуговування громадян району. 

   У Саксаганському районі міста Кривого Рогу розташовано вісім закладів охорони здоров’я, серед яких багатопрофільні лікарні, стоматологічна поліклініка, дитяча лікарня, шкірно-венерологічний диспансер, станція швидкої медичної допомоги, центр первинної медико-санітарної допомоги, до складу, якого входить шість амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

   Обласний комунальний заклад «Криворізький шкірно-венерологічний   диспансер», центр дерматовенерологічної допомоги  в місті Кривому Розі, надає спеціалізовану медичну допомогу комплексно від обстеження до стаціонарного лікування включно (профілактику, диспансеризацію, патронажну роботу і таке  інше).

   Заклад обслуговує  населення  міста  Кривого Рогу та чотирьох сiльських районів областi (Криворiзького, Апостолiвського, Софiївського, Широкiвського).

В ОКЗ «Криворізький шкірно-венерологічний диспансер» працює єдиний в місті кабінет з автономним фототерапевтичним устаткуванням з ультрафіолетовим опромінюванням „Daavlin-3”, в 2013 році отримали лікування  121 хворий шкірними захворюваннями.

   З 01. 10. 2013 в закладі розпочав роботу кабінет „Довіра”, в якому       проводиться  не тільки дотестове консультування а також   консультації та обстеження пацієнтів лікарем інфекціоністом. У цьому кабінеті проводиться обстеження диспансерної групи ВІЛ-позитивних  пацієнтів Саксаганського району, а також АРТ-терапія за показаннями.

   Протягом 2013 року обстежено та протестовано  на ВІЛ-інфекцію 4857 осіб.

На виконання державної соціальної програми “Репродуктивне здоров’я нації 2006 –2015”в ОКЗ «Криворізький шкірно-венерологічний диспансер» проводиться обстеження вагітних жінок, безплідних жінок, новонароджених дітей, а  також молоді з груп ризику на TORCH-інфекцію (для м. Жовті Води, Криворізького, Апостолівського, Широківського, Софіївського та П'ятихатського районів). Так у 2013 році проведено  20720 таких досліджень.

   Також в ІV кварталі 2013 року розпочав роботу кабінет азонотерапії, в якому отримують лікування хворі як дерматологічного так і венерологічного профілю.

Одним з найважливіших напрямків в роботі ОКЗ «Криворізький шкірно-венерологічний диспансер» є взаємозв'язок з онкологічною службою міста, на теперішній час на диспансерному обліку знаходиться 17 хворих, з них шість з передраковими захворюваннями.

   Фахівцями ОКЗ «Криворізький шкірно-венерологічний диспансер» і в подальшому буде проводитись робота по наданню медичної допомоги хворим шкірними та венеричними захворюваннями і інфекціями, які передаються статевим шляхом, яка  спрямована на поліпшення стану здоров'я усіх верств населення, зниження рівня захворюваності,  подовження активного довголіття і тривалості життя.

   Комунальний заклад «Криворізька міська клінічна лікарня № 2» Дніпропетровської обласної ради» у 2013 році брав участь в 10-у регіональному конкурсі якості продукції «100 кращих товарів, робіт, послуг»,   де посів почесне місце серед переможців конкурсу та отримав диплом.

   У серпні 2013 року проведено акредитацію лікарні – офіційне визнання в лікарні умов для якісного, своєчасного рівня медичного обслуговування.

   Всі працівники лікарні взяли участь в благодійній акції «Від серця до серця» на допомогу дітям з онкогематологічними та неврологічними захворюваннями.

Лікарня брала участь в районному святі до Дня Незалежності з композицією «Моя країна – Люба Україна».

   Введено в експлуатацію нове медичне обладнання:

1. Комплекси рентгенівські діагностичні;

2. Колонофіброскоп;

3. Бронхофіброскопи;

4. Відеогастроскопи;

5. Гастрофіброскопи;

6. Система ультразвукова діагностична;

7. Електрокардіограф.

   Впроваджено 46 нових методик, що спрямовані на підвищення ефективності комплексного лікування в умовах стаціонару та поліклініки.

   У комунальному закладі «Криворізька міська лікарня № 5» Дніпропетровської обласної ради» протягом 2013 року проліковано у стаціонарних відділеннях лікарні 57 інвалідів-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

 

   У відділенні для інвалідів Великої Вітчизняної війни виконано ремонт і заміну меблів. Облаштовано і відкрито п’ять палат на 14 місць для ветеранів  Великої Вітчизняної війни у кожному стаціонарному відділенні закладу.

   У комунальному закладі "Криворізька міська лікарня № 4" Дніпропетровської обласної ради у період з березня 2013 року проведено капітальний ремонт офтальмологічного діагностичного відділення, встановлено та введено в дію нове сучасне обладнання: кисневий концентратор, два операційних мікроскопа, три лазерних апарата, офтальмологічна мікрохірургічна система покращення зору Stellaris. Для мешканців всього міста та сільських районів Дніпропетровської області запропоновано безкоштовне  діагностичне обстеження.

   У комунальному закладі «Криворізька міська дитяча лікарня № 4» Дніпропетровської обласної ради» у 2013 році в інфекційному відділенні № 2 та педіатричному відділення № 3 відкрито палати, з капітальним ремонтом, для дітей, які залишились без батьківської опіки. Також у 2013 році введено в експлуатацію медичне обладнання, яке отримано за розподілом Міністерства охорони здоров’я України: в червні 2013 року − комплекс рентгенівський діагностичний «Медикс»; в квітні 2013 року − система ультразвукова діагностична та електрокардіограф триканальний портативний.     

   У комунальній установі «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Криворізької міської ради 22 лютого 2013 року відкрито нову амбулаторію загальної практики-сімейної медицини № 6 за адресою: вул. Мануйлова, 5а.

20 серпня 2013 року комунальна установа «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Криворізької міської ради стала переможцем Всеукраїнського конкурсу-виставки «Кращий вітчизняний товар (послуга) 2013 року» в номінації «Діяльність лікарняних закладів. Послуги з надання первинної медичної допомоги».

У комунальному закладі «Криворізька міська стоматологічна поліклініка № 5» Дніпропетровської обласної ради» протягом 2013 року впроваджено п’ять нових методик лікування захворювань слизової оболонки ротової порожнини, лікування коренів зубів та кореневих каналів зубів для подальшого їх збереження.

Двічі на рік в усіх підрозділах поліклініки проводиться анкетування та соціологічне опитування пацієнтів щодо їх якості наданих послуг.

   КЗ «Криворізький дитячий кістково-туберкульозний санаторій № 1» Дніпропетровської обласної ради» знаходиться в центрі міста і обслуговує дитяче населення у віці від двох до 16 років м. Кривого Рогу, міст і сільських районів Дніпропетровської області. Розрахований на 70 ліжок.

   У санаторії лікуються діти з кістково-суглобовим туберкульозом і малими формами туберкульозу за направленням туберкульозних диспансерів міста Кривого Рогу та обласного туберкульозного диспансеру, протитуберкульозних кабінетів ЦРЛ сільських районів, а також діти за направленням обласної дитячої клінічної лікарні і дитячого ортопедичного центру 8 клінічної міськлікарні м. Кривого Рогу із захворюваннями опорно-рухового апарату, які являються групою ризику з розвитку туберкульозу кісток та суглобів.

   Основним напрямком в консервативному лікуванні кістково-суглобового туберкульозу є функціонально-поновлювальне лікування, яке має за мету досягти повної ліквідації процесу із збереженням функції суглобу, хребта. Це досягається шляхом злагодженої праці всіх служб санаторію.

   Ефективність лікування в санаторії у 2013 році складає 98,1%, контрольний показник 98%. Оцінка ефективності лікування проводиться при експертній оцінці історій хвороб виписаних дітей, враховуючи клініко лабораторні показники у стані здоров’я, антропометричні дані (збільшення ваги), показники рентгенологічних досліджень, загальний стан дитини.

   Головною метою вдосконалення медичної сфери є поліпшення здоров’я населення, забезпечення рівного й справедливого доступу усіх громадян до медичних послуг належної якості.