Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тренінг-заняття «За життя – без сміття»

Щодня ми бачимо на дорогах, тротуарах, у дворах і парках кинуті пляшки, пластикові пакети, стакани і інше сміття, просто залишені там, де пройшла людина. Ми вважаємо, що за нас це сміття хтось прибере і викине на сміттєве звалище і там воно почне розкладатися. Та, по-перше, далеко не скрізь сміття прибирають своєчасно, а по-друге, деяке сміття може розкладатися тисячі років. Наслідки такого бездумного ставлення до накопичення сміття важко собі навіть уявити. Навчити дитину піклуватися про нашу планету — першорядне завдання для всіх, хто хоче, щоб їхні діти виросли свідомими та здоровими.

Кожен день діти пізнають світ, досліджують природу та її таємниці. Вони дуже допитливі й охоче цікавляться всім новим — тому працівники бібліотеки- філіалу № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР вирішили у ході тренінг-заняття «За життя – без сміття» розповісти й показати, як піклуватися про нашу планету. На допомогу у проведенні заходу відгукнулась представник громадської організації «Чисте місто –КР», спеціаліст зі зв’язку з громадськістю Костіна Ольга, яка докладно розповіла і показала дітям основні правила збереження чистого довкілля. Знання, навички та звички, отримані на заході, дуже важливі для дитини і будуть відігравати цінну роль протягом усього її життя.

Організатори почали з найпростіших кроків: запропонували дітям піклуватися про Землю разом, розповідаючи про важливість тих чи інших дій:

1. Ходити до магазину з еко-сумкою замість поліетиленового пакету.

2. Сортувати сміття

3. Йдучи до магазину брати тару із собою

4. Вирощувати вуличні і кімнатні рослини

5. Економно використовувати воду

6. Економно споживати електроенергію

7. Не викидати небезпечне сміття в загальний смітник

8. Обирати не пластикову тару, а скляну

9. Використовувати харчові відходи з користю

Розповідь ведучих доповнив відеоряд з цікавих мультфільмів, промо-акцій про сортування відходів, про бережливе ставлення до навколишнього середовища.

Кожен учасник на згадку отримав пам’ятку «Збережемо нашу Землю блакитною та зеленою».