Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

72 роки від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У Саксаганському районі відбулися заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ої річниці від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

05 травня біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців –підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. відбувся урочистий мітинг-реквієм «Герої в наших серцях». На заході були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни, народний депутат України Гальченко А. В., заступник міського голови, депутат Дніпропетровської обласної ради Бєліков К. А., голова Саксаганської районної у місті ради Беззубченко В. В., голова Ради Саксаганської районної організації ветеранів м. Кривого Рогу Рябкіна С. Л., учасник бойових дій, ветеран Великої Вітчизняної війни Кривошей В. Г., трудові колективи, учнівська та студентська молодь, мешканці та гості району. Захід завершився урочистою церемонією покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам. У заході взяло участь близько 500 осіб.

09 травня відбулася урочиста хода вулицею Володимира Великого «Марш Победы», що завершилася театралізованим мітингом-реквіємом «У вечного огня» біля пам’ятника 118 працівникам рудоуправління ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни. У заході взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, Криворізький міський голова Вілкул Ю. Г., народний депутат України Гальченко А. В., перший заступник Криворізького міського голови Удод Є. Г., заступник міського голови, депутат Дніпропетровської обласної ради Бєліков К. А., заступник Криворізького міського голови Бєрлін В. М., депутат Дніпропетровської обласної ради Доценко І. І., голова Саксаганської районної у місті ради Беззубченко В. В., Митрополит Криворізький та Нікопольський Владика Єфрем, голова Криворізької міської організації ветеранів, Почесний громадянин міста Кривого Рогу Дабіжа М. К., голова Ради Саксаганської районної організації ветеранів м. Кривого Рогу Рябкіна С. Л., також депутати районної у місті ради, керівники та працівники правоохоронних органів міста та району, підприємств, установ, закладів району, виконкому районної у місті ради, учнівська й студентська молодь та небайдужі мешканці району. Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та урочистим покладанням квітів до меморіалу.

Святкові заходи продовжились у парку Саксаганському, де відбувся концерт «Творчі вітання вдячних нащадків!» та було організовано роботу виставок-продажів, тематичних локацій, пройшли цікаві майстер-класи із виготовлення символів миру та Перемоги, флеш-моби, спортивно-розважальні заходи, а також громадська акція з висадки кущів бузка «Сирень победы», участь у якій взяло керівництво міста та району. Для ветеранів району у парку Саксаганському було підготовлено «Куточок ветерана» з роботою «польових» наметів, у яких вони змогли відвідати «солдатської» каші, поспілкуватися один з одним та пригадати фронтові будні.

Всього у заході взяло участь більше 6000 осіб.