Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо перед територіальною громадою відділ у справах сім`ї і молоді виконкому Саксаганської районної у місті ради

Пропагування суспільних цінностей інституту сім’ї, материнства та шлюбних відносин у наш час як ніколи є актуальним. Робота відділу у справах сім’ї і молоді виконкому Саксаганської районної у місті ради багатогранна, цілеспрямована та ефективна.

Одним з напрямків роботи відділу є робота з багатодітними сім’ями.

На теперішній час на обліку у Саксаганському районі перебуває 731 багатодітна сім’я.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 02 березня 2010 року № 209 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї» відділом ведеться прийом багатодітних сімей з питання встановлення статусу, отримання або внесення змін до посвідчень багатодітної сім’ї і дитини з багатодітної сім’ї.

За звітний період року встановлено статус та видано посвідчення 73 новим багатодітним сім’ям; з питань подовження дії посвідчення батьків та дітей з багатодітних сімей до відділу звернулося 136 осіб, видано 246 посвідчення дитини з багатодітної сім’ї. Під час прийому проводиться роз’яснювальна робота щодо можливості отримання пільг, передбачених чинним законодавством.

З метою проведення у місті ефективної цілісної сімейної політики, спрямованої на забезпечення соціального захисту, поліпшення умов життя, створення більш сприятливих умов для виховання дітей у багатодітних сім’ях, багатодітним сім’ям виділено одноразову матеріальну допомогу на кожну дитину, місце проживання якої зареєстровано у місті Кривому Розі. Розмір матеріальної допомоги на одну дитину становить одну тисячу гривень.

Прийом документів покладено на відділи у справах сім’ї і молоді виконкомів районних у місті рад.

Відділом у справах сім'ї і молоді виконкому Саксаганської районної у місті ради наразі опрацьовано 534 заяви на отримання матеріальної допомоги.  Відділом у справах сім’ї і молоді здійснюється оформлення документів для отримання почесного звання жінкою, яка народила і виховує п’ять та більше дітей та ведення реєстру жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». У Саксаганському районі міста 29 жінкам присвоєно почесне звання «Мати-героїня». У 2020 році почесне звання присвоєно одній жінці, на розгляді у відділі знаходиться дві заяви.

На виконання Програми реалізації державної та місцевої політики з питань поліпшення становища молоді, дітей, жінок та сімей у Саксаганському районі на 2020-2022 роки, фінансування якої здійснюється за рахунок районного у місті бюджету, за 9 місяців 2020 року відділом організовано та проведено:  

- урочистий прийом головою районної у місті ради  матерів, сини яких загинули під час проведення антитерористичної операції, операції об'єднаних сил та війни в Афганістані, та жінок, які мають почесне звання України «Мати-героїня» з нагоди Міжнародного жіночого дня; у заході прийняли участь 50 жінок; придбано 50 подарунків – цукерки на загальну суму 2610 (дві тисячі десять) гривень 00 копійок;

- урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав; у зазначеному заході прийняли участь більше 300 чоловік, придбано квіти у кількості 20 штук на загальну суму 700 (сімсот) гривень 00 копійок;

- акцію для 40 багатодітних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах; придбано 40 наборів побутової хімії на загальну суму 5200 (п’ять тисяч двісті) гривень 00 копійок;

- соціальну акцію для дітей з багатодітних сімей «Готуємо дітей до школи», 25 першокласників отримали набори шкільного приладдя, на загальну суму 4917,50 (чотири тисячі дев’ятсот сімнадцять) гривень 50 копійок.

Інші заплановані заходи не проводились у зв’язку із оголошенням карантинних обмежень.

З метою організації роботи по підбору і направленню до дитячих закладів оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, в районі створено комісію з питань направлення дітей на оздоровлення.                           За звітний період проведено дев'ять засідань та направлено: до державного підприємства України «Український дитячий центр «Молода гвардія» - п’ятьох дітей пільгових категорій, до державного підприємства «Міжнародний дитячий центр «Артек» - сімох дітей, до обласного комунального закладу «Дитячий оздоровчий центр соціальної реабілітації санаторного типу «Перлина Придніпров’я» - 23 дитини пільгових категорій.  

З метою попередження негативних проявів у молодіжному середовищі відділом проводиться інформаційно-профілактична робота серед молоді району.

За звітний період із залученням медичних фахівців, працівників ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області проведено три інформаційні зустрічі з учнівською молоддю району.                      Під час вищевказаних заходів розглянуті та обговорені питання: про роз’яснення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв»; обговорення ст. 156, 178, 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно порушення правил торгівлі та споживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів; про стан захворювання на ВІЛ/СНІД у районі та заходи щодо протидії розповсюдження захворюваності, питання попередження домашнього насильства та протидії торгівлі людьми тощо.