Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму – свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

З цієї нагоди 30 вересня 2019 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Криворізької міської ради відбулися ІІ районні змагання з техніки  велосипедного туризму на кубок Олександра Кучеренка - керівника Центру військово-патріотичного виховання молоді «Вітязь».

Змагання  проходили в командному заліку. Участь взяли КЗШ №№ 17, 68, КСШ № 74, КНВК № 35, до складу кожної увійшли 4 учасники - 3 юнака та 1 дівчина, віком 13-16 років. Учасники команд змагалися на дистанціях  «Фігурне водіння велосипеда» та «Велотріал», долали фігури, встановлені на майданчику з твердим покриттям у певній послідовності: щілина, змійка, гойдалка, колія, коло, вісімка, перенесення предмету, стоп-лінія; проходили природні та штучні перешкоди, в обмеженому з двох країв коридорі, шириною до 1 м. на ділянці бездоріжжя.

У всіх учасників  горіли вогники в очах,  кожна команда бажала виграти Кубок змагань та отримати медаль. Під час змагань, долаючи щоразу перешкоди на дистанціях, показавши сміливість, кмітливість та відвагу, ми ще раз переконалися у тому, що сучасні діти - гідні нащадки Славетних Козаків. У запеклій боротьбі приз здобули учні КЗШ № 68. Усі команди – учасники змагань були нагороджені грамотами, а переможці – медалями та кубком.

З 27 по 29 вересня 2019 року команда педагогів комунального позашкільного навчального закладу «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Криворізької міської ради взяла активну участь у міському туристичному зльоті, присвяченому Всесвітньому Дню туризму, який проходив на туристичній базі «Каштан» в районі сіл Терноватка та Недайвода Дніпропетровської області.  Змагання під час  зльоту проходили у два дні. Перший день включав змагання на етапах з техніки   пішохідного, водного, велосипедного, гірського туризму, в’язання вузлів та творчої програми. Другий день – спортивне орієнтування та конкурс на кращу туристичну кашу.

Змагання обслуговували суддівський корпус турклубу «Сталкер» та Криворізької міської федерації спортивного туризму.

У туристичному зльоті, серед 16 команд-учасниць, наша команда здобула перемогу на всіх етапах та за підсумками змагань посіла І місце.

Вітаємо переможців-саксаганців! Так тримати!