Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Публічні закупівлі

При організації та проведенні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради керується Законом України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон). Цей Закон визначає правові та економічні засади здійснення закупівель для забезпечення потреб держави та територіальних громад.  

У квітні місяці поточного року вступила в силу нова редакція Закону, яка є поєднанням норм і практик права Європейського Союзу, які необхідно впровадити в законодавство України за Угодою про асоціацію з ЄС, та положень, які спрямовані на усунення виявлених недоліків й удосконалення процесу закупівель.   

Роботу у сфері публічних закупівель виконкомом Саксаганської районної у місті ради повністю адаптовано у відповідності до нової редакції Закону.

Уповноваженою особою для організації та проведення процедур закупівель виконкому було пройдено відповідне навчання та опановано програму на тему «Нова редакція Закону України «Про публічні закупівлі».

Станом на 31 серпня 2020 року з використанням електронної системи закупівель Prozorro виконкомом проведено 8 процедур закупівель: 4 з яких – це відкриті торги, 1 – переговорна процедура та 1 – спрощена закупівля. Також оприлюднено 76 звітів про договір про закупівлю, укладеного без використання електронної системи закупівель.

Створено електронний кабінет на офіційному майданчику електронної системи Prozorro, який підтримує функціонал Prozorro Market – перший державний онлайн-магазин. Prozorro Market надає можливість купити невеликі партії типових товарів у декілька кліків, як у звичайному інтернет-магазині, що зробить допорогові закупівлі (до 200 тис. грн.) більш ефективними.