Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Навчальні тренування у ДЮСШ №№ 8, 10 розпочато

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392, з 1 червня відновлено роботу закладів фізичної культури і спорту, зокрема дитячо-юнацьких спортивних шкіл (крім групових занять більше 10 осіб). З метою забезпечення стабільного, впорядкованого відновлення роботи та тренувального процесу, правил безпеки, санітарного стану приміщень та збереження здоров’я учасників освітнього процесу в цих закладах вжито заходи щодо забезпечення в достатній кількості дезінфікуючими, миючими, антисептичними засобами, засобами особистої гігієни (рукавички, маски, паперові рушники), безконтактними термометрами. У ДЮСШ №№8, 10 суворо дотримуються вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 26.05.2020 №28 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID -19)». Медичний персонал контролює проведення протиепідемічних заходів, спрямованих на захист дітей (температурний скринінг тренерів-викладачів, дітей; миття рук та обробка антисептиком, дезінфекції поверхонь, графіку вологого прибирання, провітрювання приміщень протягом дня та порядку утилізації використаних засобів індивідуального захисту тощо). З працівниками закладу відпрацьовано алгоритм практичних дій щодо освоєння та володіння необхідними навиками задля запобігання розповсюдження інфекції, проведено позаплановий інструктаж. Крім того, обмежено доступ до закладу стороннім особам.

З початку карантину тренери-викладачі спортивних шкіл перейшли на дистанційну форму навчання. Для учасників освітнього процесу були створені групи у мобільному додатку «Viber», у яких тренери щоранку надавали тренувальні завдання. Юні спортсмени виконували ці завдання під наглядом батьків. Відео та фотозвіти також відправляли у групу своїх тренувань. Тренер-викладач переглядав надіслані матеріали, виправляв помилки (за необхідності), надавав рекомендації та підтримував дітей.

Для відновлення тренувальних занять в ДЮСШ № 10 адміністрацією та педагогічним колективом прийняте рішення поетапного виходу на заняття вихованців. На першому етапі  (з 1 червня) розпочалися заняття у спортивних залах ДЮСШ для вихованців старше 13 років – дві групи спеціалізованої базової підготовки першого року навчання (гімнастика художня, тхеквондо-ВТФ), та дві групи базової підготовки третього та четвертого року навчання (гімнастика художня, бокс). У залах займаються діти групами до 10 осіб,  з дотриманням соціальної дистанції. З 2 червня до них приєдналися вихованці відділення плавання, з 9 червня відновлено заняття групи базової підготовки першого та другого років навчання  та групи початкової підготовки (3 етап).

З 1 червня 2020 року в ДЮСШ № 8 після довготривалої перерви розпочали навчально-тренувальні заняття тренери-викладачі з таких видів спорту: бокс (вул. Волосевича, 1е, вул. Генерала Радієвського, 24); карате, художня гімнастика, баскетбол (вул. Волосевича, 1е); настільний теніс, легка атлетика, тхеквондо (вул. Івана Авраменко, 22). До занять приступило понад 300 юних спортсменів.

Бажаємо усім міцного здоров’я і нагадуємо, що регулярні заняття спортом є запорукою здоров’я.