Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дітей врятовано!

Найцінніше, що є у людини це її життя. Проте, як вона зуміє розпорядитися цим даром залежить не тільки від неї самої, а і від її батьків, які мають виховати дитину у дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.

Діти народжуються щоб жити в любові, турботі, у належному догляді та вихованні, але на превеликий жаль, не всі батьки належним чином виконують свої батьківські обов’язки, а саме не створюють в оселях задовільні санітарно-гігієнічні умови, відмовляються від співпраці із суб’єктами соціальної роботи, не прислуховуються до порад медичних працівників.

Питання належного виховання дітей, досягнення порозуміння між батьками і дітьми завжди були важливими й актуальними. Відповідно до вимог чинного законодавства, батьки зобов’язані не тільки виховувати своїх дітей, а ще й піклуватися про їх здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечувати їм належний рівень життя та медичного обслуговування.

У Саксаганському районі відпрацьовано чітку систему роботи, яка передбачає своєчасне виявлення дітей, яким потрібна допомога, їх облік та соціальний супровід. Адже вчасне виявлення сімей, що потребують соціальної допомоги, надає змогу запобігти куди більшій біді.

Початок тижня вразив надзвичайною подією, оскільки до служби у справах дітей надійшло повідомлення про неблагополуччя у сім’ї одинокої матері, яка має на вихованні трьох малолітніх дітей.

Спеціаліст служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради та працівники сектору ювенальної превенції відділення поліції № 4 Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області негайно вийшли за вказаною адресою.

Що побачили члени комісії під час відвідування? Житло не придатне для життя та розвитку дітей. У приміщенні брудно, речі розкидані, антисанітарія, таргани, відсутні продукти харчування. Мати не забезпечила належних умов для гарантування безпеки, охорони здоров’я, навчання, виховання, фізичного, психічного, соціального та духовного розвитку.

Інспекторами ювенальної превенції у відношенні матері складено протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так як, подальше перебування дітей у родині загрожувало їх життю та здоров’ю, малолітніх вилучено з сім’ї та доставлено до медичного закладу для обстеження, лікування та вирішення питання подальшої долі дітей.

Служба у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради звертається з проханням не бути байдужими та у випадку якщо поруч з Вами мешкає сім’я, яка потребує захисту дітей, звертайтеся за адресою:

вул. Володимира Великого, 32,

каб 110, 111, тел. (0564) 94-82-08

служба у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради.