Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Книжковий бенефіс

За всіх часів люди славили книгу. Як її тільки не називали: і джерелом мудрості, і цілителькою душі, сонячним сяйвом і рікою, що живить Всесвіт. Книга і сьогодні – важливе джерело знань.

У КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР відбулась презентація книги «Казки Криворіжжя» із серії «Історична криворізька спадщина» автор-упорядник Олександр Степаненко, художник-оформлювач Федір Росомаха.

Ця книга вмістила в собі казки криворізького фольклору, який був зібраний, записаний та упорядкований в єдине видання криворізьким журналістом та краєзнавцем Олександром Степаненком.

На сторінках книжки можна зустріти знайомі та малознайомі загалу казки, познайомитися з краєзнавчими фольклорними доробками періоду 19ст.-21ст. Більшість з цих казок друкується вперше. Працюючи над цією книгою, автор ділиться з читачами історією свого життя, своєї родини. Багато народного фольклору зі збірки «Казки Криворіжжя» – казки, які зберегла та зібрала бабуся самого автора. Казки супроводжуються ілюстраціями, всього зібрано 108 казок.

Ознайомитись з цією чудовою та захоплюючою книжкою О. Степаненко «Казки Криворіжжя» можна у кожній дитячій бібліотеці нашого міста.