Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Що таке ID картка і яка інформація в ній міститься?

Візуально ID-картка –  це пластиковий документ розміром 8,56 см на 5,4 см, де про особу міститься і візуальна інформація, і така, що її можна прочитати лише на електронному носії.

Перший паспорт, що виготовлений у 14 років має термін дії лише 4 роки. Це обмеження пов’язано з тим, що молода людина росте і її зовнішність істотно змінюється в цьому часовому проміжку. Наступний паспорт, що виготовлятимуть молоді люди вже у 18 років, буде чинним 10 років. Таким є термін дії усіх паспортів для дорослих. Через кожні 10 років їх треба буде міняти.

Додаткова інформація, у тому числі щодо місця проживання особи зберігається  на електронному носії ID-картки. Разом із ID-карткою безкоштовно видається витяг із державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживанння. Витяг знадобиться в разі, якщо в закладі, до якого звернулися, відсутні RFID рідери зчитування інформації із чіпу.

При зміні місця реєстрації ID-картку міняти не потрібно, орган реєстрації видає довідку про реєстрацію чи зняття з реєстрації місця проживання.