Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу районної постійно діючої комісії з упорядкування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності

Відповідно до частини 2 статті 28 Закону України від 17.02.2011 № 3038 «Про регулювання містобудівної діяльності» (зі змінами) тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності - це одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

Розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності здійснюється в Порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

З метою упорядкування вказаних споруд в районі у 2012 створена та діє до теперішнього часу районна постійно діюча комісія з упоряд-кування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності. За період існування комісії на території району звільнено 53 самовільно зайняті земельні ділянки.

Демонтаж самовільно встановлених кіосків та павільйонів здійснюється на підставі висновків постійно діючої комісії щодо демонтажу тимчасового об’єкта для здійснення підприємницької діяльності згідно з порядком, передбаченим пунктами 4.13, 4.14 Тимчасового порядку щодо встановлення меж зони дії особистого сервітуту під тимчасовими об’єктами для здійснення підприємницької діяльності, затвердженого рішенням Криворізької міської ради від 28 грудня 2012 року № 1660.

Демонтаж тимчасових об’єктів здійснюється комунальним підпри-ємством «Парковка та Реклама» Криворізької міської ради на підставі договорів з департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради.

Останні роботи з демонтажу були проведені вказаним комунальним підприємством 01.11.2019. Демонтовані кіоски на зупинці громадського транспорту «Майдан Праці» та біля комунального дошкільного навчального закладу № 300 загального розвитку на бульварі Вечірньому.

Робота у даному напрямку триває.