Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги суб’єктів господарської діяльності Саксаганського району!

   Відповідно до ст. 32 Закону України «Про відходи», з метою обстеження та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище і здоровя людини, забороняється вести будь-яку діяльність, пов’язану з утворенням відходів, без одержання від спеціально уповноважених органів виконавчої влади у сфері поводження з відходами лімітів на обсяги утворення та розміщення відходів.

   Для отримання лімітів на обсяги утворення та розміщення відходів чинним законодавством України обумовлена необхідність надання органами місцевого самоврядування суб’єктам господарювання дозволу на експлуатацію об’єктів поводження з небезпечними відходами на відповідній території.

   Відповідно до прийнятих рішень виконкому Криворізької міської ради на теперішній час на території Саксаганського району здійснюють діяльність вісім суб’єктів господарювання, яким підтверджено право на експлуатацію об’єктів поводження з небезпечними відходами, тоді як іншим суб’єктам господарювання, які мають у своєму розпорядженні небезпечні відходи, з метою дотримання на території району природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами необхідно терміново звернути увагу та організувати роботу у даному напрямку.

   При цьому просимо керівників суб’єктів господарювання Саксаганського району звернути особливу увагу на персональну відповідальність за відсутність лімітів на утворення та розміщення відходів, а також обов’язковість підтвердження права на експлуатацію об’єктів поводження з небезпечними відходами на 2014 рік.

   Для підтвердження права на експлуатацію об’єктів поводження з небезпечними відходами на 2014 рік суб’єктам господарювання необхідно подати до виконкому міської ради заяву та пакет документів згідно з рекомендованим переліком. Зразок заяви (клопотання) та перелік необхідних для розгляду документів розміщений на офіційному сайті виконкому Криворізької міської ради у розділі «Підрозділи виконкому – управління екології – повідомлення – про відходи».

   Додатково просимо звернути увагу, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 № 1218 «Про затвердження порядку розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів» за несвоєчасне затвердження або незатвердження лімітів утворення та розміщення відходів несе відповідальність власник відходів. У разі порушення вимог законодавства щодо поводження з відходами на порушників буде складено протокол про правопорушення, передбачений ст. 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

   Таким чином, закликаємо усіх суб’єктів господарювання району, які мають у своєму розпорядженні небезпечні відходи, дотримуватись вимог чинного законодавства та отримати необхідні на це дозвільні документи!