Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Особливості реєстрації місця проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа

Діти, які проживають з родичами, опікунами, які не досягли 10 років, за винятком дітей, поміщених у дитячі інтернатні заклади, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, можуть бути зареєстровані за місцем проживання їх батьків, (усиновлювачі), опікунів.

Місцем проживання фізичної особи у віці від 10 до 14 років є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я  у якому вона проживає, якщо інше місце проживання не встановлено за згодою між дитиною та батьками (усиновлювачами, опікуном) або організацією, яка виконує щодо неї функції опікуна.

Зняття з реєстрації місця проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб, стосовно яких встановлено опіку чи піклування, здійснюється за погодженням з органами опіки і піклування.

Для реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання дітей даної категорії необхідно звернутися з відповідним пакетом документів: заява за формою, документ до якого вносяться відомості про місце проживання, свідоцтво про народження, згода органу опіки і піклування на зняття з реєстрації місця проживання, квитанція про сплату адміністративного збору, документи, що підтверджують право на проживання в житлі, до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради, за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Володимира Великого, 32,  каб. 112.