Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відзначили 40-річний ювілей проспекту 200-річчя!

   У п'ятницю, 25 вересня о 17.00 у Саксаганському районі вирувало справжнє свято, зібравши у своєму складі понад тисячу радісних облич, починаючи від малечі до найстарших і наймудріших мешканців.

   Саме цього дня виповнилося 40 років з дня заснування проспекту 200-річчя Кривого Рогу. Досить символічно, що проспект є ровесником Саксаганського району, якому цьогоріч 13 листопада також виповнюється 40 років від дня заснування. Свою назву він отримав в 1975 році і зовсім не випадково, а на честь святкування 200-ї річниці з дня заснування міста Кривого Рогу.

   Проспект можна назвати однією з центральних артерій Саксаганського району, в його складі знаходиться більше 5-ти вулиць: це і Спаська, і Співдружності, Подбєльського і багато інших.

   Не так давно, в 1968 році був закладений фундамент першого будинку. Саме тоді на очах відбувалася споруда нового спального району - мікрорайону «Ювілейний».

Сьогодні проспект 200-річчя - це «рідний дім» для більш 8000 криворіжців. Тут, без перебільшення, «життя б'є ключем», адже мкр. «Ювілейний» зумів вмістити в собі все: і житлові масиви, і школи і дитячі садки, й розвинену інфраструктуру бізнес-об'єктів.

   Привітати мешканців зі святом завітали: Криворізький міський голова Вілкул Ю Г., заступник міського голови Бєліков К. А., голова Саксаганської районної у місті ради Беззубченко В. В., які не лише висловили найтепліші вітання на адресу присутніх, а й у святковій атмосфері відзначили саксаганців у номінаціях: «Довгожитель вулиці», «Багатодітна родина», «Наймолодший житель вулиці», «Кращий упорядник будинку та прибудинкової території» та ін.

   Головою Саксаганської районної у місті ради Беззубченком В. В. за вагомий внесок у розбудову сучасної історії Саксаганського району та з нагоди 40-річного ювілею навчального закладу відзначено дипломом трудовий колектив Криворізького навчально-виховного комплексу № 35 «Загальноосвітня школа I-III ступенів багатопрофільний ліцей «Імпульс».

   Святкова програма заходу була досить насиченою та різноманітною: на усіх, хто завітав на свято, чекали виставки-ярмарки, підготовлені вихованцями загальноосвітніх навчальних закладів району,  майстер-класи, показові виступи вихованців спортивних закладів району, яскрава конкурсна та концертна програми, а наймолодших мешканців розважали казкові персонажі КП «Криврізький міський театр ляльок». Словом, цього дня кожен міг знайти собі заняття до душі.

   Тож, побажаймо мешканцям проспекту 200-річчя Кривого Рогу через все життя пронести почуття гордості за малу Батьківщину та завжди жити у взаємопорозумінні однією дружньою саксаганською родиною!