Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Що потрібно для зняття іноземця з реєстрації місця проживання

Своєчасна реєстрація місця проживання іноземців – це обов’язкова процедура, необхідність якої передбачена законодавством України. Якщо іноземець упродовж встановленого терміну не зареєструвався, до нього можуть бути застосовані відповідні штрафні санкції. Але не менш важливим, ніж реєстрація іноземця за місцем проживання, є питання зняття з реєстрації місця проживання. Іноземці, виїжджаючи з України, часто не звертаються із заявою про зняття з реєстрації місця проживання. Це може спричинити цілу низку проблем для власників житлових приміщень. Слід знати, що автоматичного зняття з реєстрації місця проживання не існує – тому власникові житла доведеться звертатись до суду.

Для того, щоб була припинена реєстрація місця проживання іноземця, необхідно звернутись до відділу реєстрації місця проживання громадян. Це може зробити сама особа з документом до якого вносяться відомості про зняття  реєстрації місця проживання (посвідки на тимчасове чи постійне проживання), з заявою (яка друкується в відділі) та квитанція про сплату адміністративного збору, У разі, якщо документ подається представником особи, додатково подається документ, що посвідчує особу представника та документ, що підтверджує повноваження особи як представника.

Зняття з реєстрації місця проживання іноземця можливо за   повідомленням від міграційної служби про закінчення строку дії посвідки на тимчасове чи постійне проживання; копія рішення про скасування посвідки або ж скасування дозволу на імміграцію в Україну; свідоцтво про смерть особи; повідомлення від міграційної служби з реквізитами паспорта померлої особи, або документа, що засвідчує смерть, виданого компетентним органом іноземної держави; документи, що свідчать про припинення законних підстав для перебування особи на території України.

У випадку відсутності вищезгаданих документів - рішення суду про позбавлення іноземця права користування житловим приміщенням. Необхідно звернути увагу на те, що на момент зняття особи з реєстрації місця проживання, рішення суду повинно набрати законної сили.

Звертаємо вашу увагу, що у зв’язку із запровадженням «Червоного» рівня епідемічної небезпеки, послугу  з реєстрації місця проживання громадян можливо отримати лише за попереднім записом за телефонами: (097) 768-48-83 та (0564) 94-82-15.

 Відділ реєстрації місця проживання громадян працює  з 8-00 до 16-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, та кожну другу суботу з 8-00 до 16-30 за адресою: вулиця Володимира Великого 32, каб. 112.

Однак, всі повинні розуміти, що отримання послуги під час карантину, не може бути важливішим за людське життя і здоров’я, тому бережіть себе та своїх рідних.»

Міцного здоров’я  усім нам!