Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Чи потрібна домова книга для реєстрації місця проживання?

Будинкова (поквартирна) книга як поняття та документ зникла на законодавчому рівні з 2016 року. Тому законодавче визначення відсутнє на даний момент, але зовсім не значить, що будинкова книга вже недійсна. Оформлена належним чином будинкова книга, яка  ніде не архівується й у єдиному екземплярі зберігається у власника будинку.

Будинкова книга – це історична цінність (для кожної сім’ї, звичайно). Її можна назвати паспортом домоволодіння. Як документ вона має юридичну силу. Вона оформлювалась тільки для житлових приміщень, які перебувають у власності. По суті, це книга обліку осіб, які коли-небудь були зареєстровані за адресою знаходження нерухомості або ж знімалися з реєстраційного обліку.

На сьогодні законодавством чітко визначено перелік документів, необхідних для зняття/реєстрації місця проживання. Домова книга для «виписки/ прописки» не потрібна.

Відділ реєстрації місця проживання громадян нагадує, що зареєструвати своє місце проживання, а також «виписати/прописати» своїх дітей – обов’язок кожного мешканця Саксаганському району, тим паче, що зробити це просто, доступно та якісно можна протягом одного відвідування відділу реєстрації місця проживання громадян за місцем реєстрації або онлайн не виходячи з дому на порталі Державних послуг «Дія».

Прийом громадян у відділі здійснюється з 8-30 до 15-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, та кожну другу суботу з 9-00 до 16-00 за адресою: вулиця Володимира Великого 32, каб. 112.

Також до відділу реєстрації місця проживання громадян можна звернутись дистанційно:

- за допомогою електронної пошти [email protected] та скайпа [email protected];

- зателефонувавши за номерами телефонів 94-82-15, 097-768-48-83;

- в коментарях на нашій сторінці у соціальній інтернет-мережі Facebook/ Відділ реєстрації виконкому Саксаганської районної у місті ради/.

Бережіть себе та своїх рідних. Головні цінності нашого народу – життя людини, її здоров’я, честь та гідність.