Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за І квартал 2021 року

Важливим та актуальним питанням є дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району.

Щоквартально управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради проводиться аналіз виробничого травматизму та професійної захворюваності для вжиття заходів по підвищенню рівня профілактичної роботи з попередження виробничого травматизму й профзахворюваності.

Згідно з інформацією Криворізького відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підприємствах району станом на 01. 04. 2021 обліковано 28 нещасних випадків.

Фактично протягом І кварталу 2021 року сталося, розслідувано і взято на облік три випадки виробничого травматизму, за результатами розслідування  яких складено акти Н-1/П (Н-1) – тобто, пов’язані з виробництвом.

Під час аналізу виробничого травматизму встановлено, що з загальної кількості  випадків  24 – це лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників КП «Криворізька міська клінічна лікарня № 2» КМР,  КП «Криворізька міська лікарня № 4» КМР, КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» КМР, КНП «Криворізька міська дитяча лікарня № 4» КМР, КП «Криворізький шкірно-венерологічний диспансер» ДОР, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19 (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, дезінфекційні заходи тощо). Такі випадки по типу кваліфіковано як гостре професійне захворювання (отруєння), за результатами розслідування складено акти Н-1/НП (НПВ) – тобто, не пов’язані з виробництвом. І ще один випадок, який стався з працівником ТОВ «СК СПМ» за результатами розслідування також визнано не пов’язаним з виробництвом, складено акт Н-1/НП (НПВ).

Загалом аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах району за  І квартал 2021 року в порівнянні з відповідним періодом 2020 року показує, що його рівень зменшився у два рази (3 випадки проти 6 відповідно).

Групових нещасних випадків та випадків зі смертельним наслідком у звітному періоді не сталося.

У звітному періоді внаслідок травм втрачено 21 день працездатності,  матеріальні наслідки склали 8,8 тис. грн.

Причиною виробничого травматизму в трьох випадках стало невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Видом події, що призвела до настання трьох нещасних випадків стало падіння потерпілого під час пересування.

Протягом  І  кварталів  2020  та  2021  років випадків профзахворювань не зареєстровано.

Питання дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району знаходиться на постійному контролі.