Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районні військово-спортивні змагання школярів «Нумо хлопці та дівчата!» з нагоди 73-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від фашистських загарбників

   З метою пропаганди та популяризації престижу служби в збройних силах України, патріотичного  виховання учнівської молоді, що спонукає особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу, пробуджує національну самосвідомість, розвиває розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність, взаєморозуміння,  дружбу та взаємоповагу один до одного, а також перевірку фізичної підготовки школярів,  в два етапи 20 лютого 2017 року на базі КЗШ № 68 (мкр. Гірницький, 3) та 21 лютого 2017 року на базі КЗШ № 113 (вул. Курчатова, 39а) відбулися районні військово-спортивні змагання «Нумо хлопці та дівчата!» серед збірних команд учнів закладів освіти 10-х класів, присвячені до 73-річниці визволення міста Кривого Рогу від фашистських загарбників, в яких взяли участь 240 учнів з 20 закладів освіти.

   Згідно положенню змагань, допризовна молодь району змагалася в особисто-командних вправах у шести дисциплінах: стрільбі з пневматичної гвинтівки, підтягуванні на перекладині, підготовці зброї до стрільби, стройовій підготовці, комплексній вправі за одну хвилину та естафеті «Перенесення пораненого на табельних ношах».

   Переможці та призери  особистого заліку в військово-спортивних змаганнях були нагороджені грамотами. В загальнокомандному заліку переможцями святкового заходу стала збірна команда КГ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), друге місце виборола збірна команда КЗШ № 68 (вчитель Портянко Г. О.), третє місце залишила за собою збірна команда КЗШ № 124 (вчитель Борбулевич І. В.). В командній естафеті «Перенесення пораненого на табельних ношах» кращими стали  наступні заклади: І місце – КЗШ № 120 (вчитель Савченко Є. О.), ІІ місце – КСШ № 107 (вчитель Попіл С. О.), ІІІ місце – КЗШ № 122 (вчитель Лавренко В. О.).

   Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками та грамотами.

   Від ФОП Бондаренко А. М. кондитерський дім «Бон Асорті» команди переможець та призери естафети «Перенесення пораненого на табельних ношах» військово-спортивного заходу отримали солодощі у вигляді тортів.

   Цього дня всі учасники змагань показали свої неабиякі здібності. І хай за положенням заходу призерами вважаються лише три команди, переможцями стали всі присутні, адже тут вирував справжній патріотичний український козацький дух, дружба та взаємоповага один до одного, величезний заряд позитивних емоцій та гарного настрою.

   Змагання перетворилися у справжнє яскраве видовище, яке активно підтримувалося вболівальниками та всіма присутніми.

   Молодь - це майбутнє нашого краю, країни, майбутнє нашого народу. Нинішні успіхи і перемоги молодих - це запорука благополуччя країни та суспільства у завтрашньому дні.