Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Подаруй родинне тепло!

Кожен, хто народжується, претендує на щасливу долю. Але чому одні її мають, а інших вона вперто обминає.

Якщо в родині сталася біда і дитина залишилася без батьків, вона зазвичай отримує статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування й потрапляє до державної установи — інтернату, будинку дитини, притулку тощо. Та, не все так сумно, адже осиротілий малюк має право на виховання в родині. І якщо знайдуться добрі люди — усиновителі чи прийомні батьки, він врешті знову всміхатиметься і міцно триматиме за руки нових тата й маму.

Найчастіше права дитини захищають її батьки. Але, на жаль, не всі дітки виховуються в родині.

Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що дитині для її гармонійного розвитку необхідно зростати в сімейному оточенні в атмосфері щастя, любові і розуміння.

Кожна дитина має право на захист, на виховання в сім’ї та повноцінний розвиток.

На сьогоднішній у службі у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 287 дітей, 28 перебувають в інтернатних закладах та  потребують влаштування в сім’ю. Протягом 2019 року вісім дітей, які перебували на обліку у службі усиновлено громадянами України та одна ди-тина іноземцями.

Якщо Ви мешканець Саксаганського району та у Вас виникло бажання взяти на виховання дитину, за консультаціями звертайтеся до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Воло-димира Великого, 32, каб. 105-108 або за тел. 94 82 08.