Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Штраф за несвоєчасну реєстрацію місця проживання в період карантину

Реєстрація місця проживання обов’язкова справа для всіх, проте не всі дотримуються законодавства і нехтують обов’язком «прописатися» в строки, встановленні законом. За проживання без реєстрації місця проживання та за несвоєчасну «прописку» передбачена адміністративна відповідальність. Якщо таке правопорушення вчинене вперше, то воно тягне за собою лише попередження, якщо ж повторно (тобто особою, яку протягом року вже притягали до відповідальності за це), – законом передбачено накладення штрафу від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 грн.).

Однак, відповідно до ЗУ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби  (COVID-19)” від 17.03.2020 з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення. Це означає, що на громадян в період карантину не будуть накладатися штрафи за несвоєчасну реєстрацію місця проживання.

Нагадуємо, що в період карантину  послугу  з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання можливо отримати лише за попереднім записом за телефонами: (097) 768-48-83 та (0564) 94-82-15.

Відділ реєстрації місця проживання громадян звертається до мешканців району! У зв’язку із запровадженням загального карантину в країні, без виключної потреби, обмежити візит до державних устав. У разі нагальної потреби у відвідуванні - обов’язково користуйтесь засобами індивідуального захисту.

Під час карантину бережіть себе, піклуйтеся про близьких і залишайтесь вдома.