Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Видача паспорта громадянина України у формі картки по досягненню 14-річного віку

З початку листопада 2016 року підрозділи Державної міграційної служби України приймають заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі картки за новими правилами, ухваленими Урядом напередодні.

Прес-служба Державної міграційної служби України повідомляє, що перший паспорт громадянина України видається безкоштовно, натомість, за заміну/відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір, розмір якого складає 279 грн. При цьому, місцеві громади наділені повноваженнями щодо часткового або повного звільнення від оплати вартості послуги для окремих категорій осіб. Окрім того, для оформлення паспорта-картки непотрібно подавати фотографії, як це відбувалося раніше, що зекономить українцям щонайменше 50 грн.

Серед важливих нововведень – нанесення на паспорт-картку номера облікової картки платника податків (що має прибрати з гаманців українців паперові довідки з податкової), а також електронний цифровий підпис.

Саксаганський РВ у м. Кривому Розі ГУДМС України в Дніпропетровській області надає роз’яснення щодо отримання  паспорта громадянина України по досягненню 14-річного віку у формі картки. Для оформлення паспорта вперше – необхідно звернутись до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання не пізніше, ніж через місяць після досягнення 14 років.

 

Відповіді на найактуальніші запитання.

 

Як отримати паспорт?

  • Ø Зібрати необхідні документи
  • Ø Подати заяву разом з необхідними документами до Саксаганського РВ у м. Кривому Розі ГУ ДМС України в Дніпропетровській області за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, 47 К
  • Ø Отримати паспорт у місці, де подавалася заява

 

 

 

 

Які документи необхідно мати для оформлення паспорта?

  • Ø Оригінал свідоцтва про народження (та 1 ксерокопія)
  • Ø Оригінали паспортів батьків (та 1 ксерокопія), у випадках :
  • · якщо батьки розлучені, подається оригінал свідоцтва про розірвання шлюбу (та 1 ксерокопія);
  • · смерті одного з батьків подається оригінал свідоцтва про смерть (та 1 ксерокопія);
  • · якщо один із батьків на момент народження дитини був іноземцем або особою без громадянства, чи в разі набуття особою громадянства України на території України, подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.
  • Ø Довідка про реєстрацію місця проживання дитини. Для її отримання необхідно звернутись до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Володимира Великого, 32, каб. 112)
  • Ø Оригінал ідентифікаційного коду (та 1 ксерокопія) або повідомлення про відмову про його прийняття
  • Ø Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб)

 

Яка вартість послуги?

Для громадян, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше – адміністративна послуга безоплатна.

 

В який термін розглядається заява?

Не більше 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети.

 

На який строк видається паспорт громадянина України у формі картки?

  • Ø Особам віком від 14 до 18 років – строком дії 4 роки
  • Ø Особам, яким виповнилося 18 років – строком дії 10 років