Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстр територіальної громади - знайди себе

З метою створення можливостей задоволенню потреб громадян основним завданням керівництва міста стало реформування багатьох сфер нашого життя.

Так, з 2017 року почалась реалізація завдання міського голови по впровадженню в роботу програмного забезпечення «Електронний реєстр територіальної громади м. Кривого Рогу».

Реєстр територіальної громади - база даних, призначена для зберігання, обробки, використання визначеної цим Законом інформації, що створюється, ведеться та адмініструється органом реєстрації для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

В планах виконкому Криворізької міської ради було служіння Реєстру територіальної громади криворіжцям та забезпечити його взаємодію з іншими програмними продуктами місцевого та державних рівнів для підвищення якості обслуговування містян.

До формування Реєстру територіальної громади міста Кривого Рогу було долучено голів ОСББ та ЖБК. Реєстр створений для спрощення процедури обміну інформацією про реєстрацію місця проживання громадян між органами влади та забезпечення потреб громади в автоматизації процесів.

З впровадженням Реєстру криворіжці тепер не витрачають свій час, кошти і, звісно, нерви на отримання довідок для їх подальшого «транспортування» між кабінетами службовців.

Різні органи місцевого самоврядування взаємодіють один з одним завдяки доступу до Реєстру територіальної громади міста Кривого Рогу.

Завдяки роботі Реєстрів громадяни не витрачають багато часу на отримання різного роду довідок із питань нарахування субсидій, отримання матеріальної допомоги тощо, адже управління праці та соціального захисту населення отримують відомості безпосередньо з Реєстру при оформленні допомог.

Також, доступ до Реєстру отримали територіальні Центри адмінпослуг «Віза», що дає змогу подавати документи на отримання паспорту у вигляді ІД-картки без довідки з місця реєстрації.

Призначення Реєстру територіальної громади - інформаційно-довідкове та організаційно-технологічне забезпечення процесів реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичної особи, що здійснюється органами реєстрації в місті Кривий Ріг.

Тобто, це зовсім інший стандарт обслуговування від того, який був раніше.

Не менш важливим є внесення інформації про реєстрацію дітей, оскільки, реєстрація дітей є обов’язком, а перевагами «прописки» є:

- захист права дитини і батьків, які її виховують, на проживання в зареєстрованому приміщенні;

- неприпустимість зменшення або обмеження прав та інтересів дітей під час вчинення будь-яких правочинів стосовно нерухомого майна, в якому вони зареєстровані. Для укладення угоди щодо продажу такого майна необхідний дозвіл органів опіки та піклування;

- від «прописки» може залежати вибір майбутнього місця навчання, тощо.

Наповненням Реєстру займаються відділи реєстрації місця проживання громадян. Працівники переносять відомості до Реєстру з паперових архівів.

Та, якщо Ви хочете скористатися усіма перевагами Реєстру територіальної громади уже зараз та не бажаєте очікувати, доки відомості про Вас перенесуть з письмової картотеки, запрошуємо Вас перевірте, чи внесені Ви та Ваші діти до Реєстру територіальної громади міста.

Для цього Ви можете звернутися до відділу реєстрації місця проживання гомадян Вашого району. У Саксаганському районі такий відділ розташований за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, 32 (будівля виконкому), каб. 112.

Це можна зробити протягом одного відвідування відділу реєстрації тривалістю 15 хвилин і цілком безкоштовно! При собі мати паспорт та свідоцтва про народження дітей.

Ми здійснюємо прийом за уніфікованим графіком: понеділок-п’ятниця: 09.00 - 16.15; вівторок: 09.00 - 20.00.