Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ПЕРЕВІР СЕБЕ В ЕЛЕКТРОННОМУ РЕЄСТРІ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ М. КРИВОГО РОГУ!

Реєстрація місця проживання («прописка») – є обов’язковою, а проживання без неї має негативні наслідки! Зареєструватись за новою адресою необхідно протягом 30 календарних днів з моменту переїзду до нового місця проживання. Однак, на жаль, не всі мешканці міста про це знають, у зв’язку з чим не поспішають реєструвати своє місце проживання, а про «прописку» дітей – і взагалі забувають.

Про це, зокрема, свідчить надвелика кількість протоколів та постанов у справах про адміністративні правопорушення, які складаються за прострочення реєстрації місця проживання, та вказують на те, що багато криворіжців вже притягнені до адміністративної відповідальності!

Саме тому в черговий раз наголошуємо на необхідності реєстрації себе та своїх дітей за адресою місця проживання.

В нашому місті з квітня 2016 року повноваження по реєстрації місця проживання громадян («прописці»), враховуючи географічну специфіку Кривого Рогу, рішенням міської ради передані виконкомам районних у місті рад. Так зручно криворіжцям – бо це за місцем їх проживання. І на цьому наполягав Криворізький міський голова Юрій Григорович Вілкул!

З самого початку своєї діяльності відділи реєстрації місця проживання громадян наповнюють Реєстр територіальної громади м. Кривого Рогу! Електронні картотеки створено – сьогодні це вже реальність!

В Електронному реєстрі територіальної громади м. Кривого Рогу вже зареєстровано 557 189 криворіжців, ця робота і досі триває.

Справа ця дуже корисна для самих мешканців: будуть в Реєстрі – можна без «походів» в інші служби району, міста узгоджувати інші питання.

Ведення електронного реєстру дозволяє зекономити в майбутньому час, що витрачався на очікування довідок про зареєстрованих осіб для надання в різноманітні установи, зокрема, для отримання соціальних допомог.

Службовці органів місцевого самоврядування м. Кривого Рогу не «ганяють» людей по кабінетам за даними довідками, адже вони взаємодіють з відділами реєстрації місця проживання громадян і отримують таку інформацію у відповідь на свої запити. А фахівці органів праці та соціального захисту населення м. Кривого Рогу мають змогу уточнити відомості про зареєстрованих осіб в електронному реєстрі самостійно!

Спрощення процесу надання адміністративних послуг залежить від кожного з нас, адже повноцінна взаємодія службовців між собою можлива виключно у разі наповненості електронного реєстру!

У разі невпевненості щодо того, чи внесені дані про «прописку» до Електронного реєстру територіальної громади м. Кривого Рогу, можна перевірити таку інформацію звернувшись до відповідного відділу реєстрації місця проживання громадян та отримати довідку про реєстрацію місця проживання. Така довідка надається безкоштовно в день звернення.

У разі, якщо у Реєстрі територіальної громади м. Кривого Рогу відсутні відомості щодо реєстрації місця проживання, для їх внесення до реєстру необхідно звернутись до «офісу прописки» з:

1) документом, до якого вносяться відомості про реєстрацію місця проживання. Це паспорт у формі паперової книжечки або у вигляді ID-картки.

Нагадуємо, що діти, які досягли 14 років, обов’язково повинні оформити паспорт у формі ID-картки. А для тих, кому ще не виповнилось 16 років, також обов’язково подається свідоцтво про народження.

2) квитанцією про сплату адміністративного збору;

3) документами, які підтверджують право на проживання в житлі. До таких документів можуть відноситись документи, на підставі виникає право власності або право користування (рішення суду, свідоцтво про право власності, договір найму), або документи, які свідчать про відчуження житла (нотаріальні договори). У разі відсутності таких документів «прописка» здійснюється виключно за наявності згоди власника житла;

4) військовим квитком або посвідченням про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

5) документом, що посвідчує повноваження, якщо заява подається представником. В залежності від випадку, це може бути нотаріальна довіреність, рішення про опіку чи піклування, свідоцтво про народження ( у разі реєстрації батьками місця проживання своєї дитини).

КОНТАКТИ

«Офіси прописки» райвиконкомів розташовані за адресами:

 

Довгинцівський район, вул. Дніпровське шосе, 14,

(тел. 405-02-07,71-11-36);

 



Металургійний район, вул. Галатова, 2

(тел. 92-85-02, 92-85-05);

 

 



Покровський район, вул. Шурупова, 2

(тел. 448-07-43, 448-07-98);

 

 

 


Саксаганський район, вул. Володимира Великого, 32

(тел. 405-75-22, 405-75-23);

 

 

 

Центрально-Міський район,
вул. Староярмаркова буд. 44 (тел.90-21-65);

 

 


Інгулецький район, пр. Південний, 1

(тел. 21-17-33, 94-70-15, 94-70-16);

вул. Гірників, 19 , каб. 2.

 

Тернівський район, вул. Короленка, 1А

(тел. 35-24-80, 35-01-55).

 



Ми чекаємо на Вас!

 

Наші контакти:

  Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49; e-mail: [email protected].

 • Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].