Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Річка Саксагань - не смітник!

   На території Саксаганського району поряд з вулицями Дідро та Кільцевою розташований  вхідний портал другого Саксаганського тунелю, який був збудований у 1966-1970 роках з метою відводу річки Саксагань від залізорудних виробок рудника імені Кірова. Даний тунель загальною довжиною 451 метр забезпечує протікання річки під землею.

   Однак, течія річки Саксагань зносить до вхідного порталу другого Саксаганського тунелю різноманітні предмети як природного (водорості, сухі гілки), так і антропогенного походження (пляшки, покришки, одноразовий посуд, пакети, двері, віконні рами тощо), що призводить до накопичення сміття та утворення заторів перед ним. Дані явища значно ускладнюють пропуск води та можуть призвести до надзвичайної ситуації, пов’язаної з можливим підтопленням розташованих поблизу житлових домоволодінь.

   З метою попередження зазначеної техногенної надзвичайної ситуації, захисту життя та здоров’я територіальної громади протягом 2012 року виконкомом Саксаганської районної у місті ради спільно з підприємствами району та міста (ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат», ПАТ «Централь-ний гірничо-збагачувальний комбінат», шахтоуправління з підземного видобутку руди ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг») чотири рази проводились роботи з очищення прилеглої до вхідного порталу другого Саксаганського тунелю акваторії.

   Отож, шановні мешканці Саксаганського району та міста Кривого Рогу! Просимо Вас не викидати сміття в річку Саксагань, тим самим не перетворюючи її на смітник! Бережіть та любіть рідну природу і це попередить виникнення надзвичайних ситуацій!