Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Міський відкритий урок «Засоби музичної виразності, їх значення у створенні художнього образу при роботі над музичними творами

В КЗСМО «Школа мистецтв №1» КМР відбувся міський відкритий урок викладачів фортепіанного відділу на тему: «Засоби музичної виразності, їх значення у створенні художнього образу при роботі над музичними творами».

Урок побудований у вигляді музичного спектаклю-казки та складався з двох частин-відділень:

перша частина - знайомство учнів з основними елементами музичної виразності музики, де діти були головними героями і музичними ілюстраторами вистави-казки.

друга частина - творча. Це постановка музичної казки, в якій використані твори творчості Олени Девіс. Учні самі розповідали казку, а за допомогою музичних творів розкривали художній образ головних героїв.

У підготовці та проведенні уроку були задіяні викладачі фортепіанного відділу, які доклали чимало сил і творчості для створення такого проєкту. На уроці були присутні викладачі шкіл міста та консультант, викладач  фортепіанного відділу, методист КЗ «Криворізький обласний фаховий музичний коледж» ДОР »Тетяна Миколаївна Кривохижина.

Запрошені гості дали високу оцінку роботи викладачів, які протягом багатьох років показують якісну і професійну підготовку учнів відділу, та відмітили, що даний проєкт дуже цікавий і зроблений  з використанням  новітніх технологій. Цікава сценарна і режисерська робота викладачів та їх учнів, яка відобразилася в доступності розуміння запропонованого матеріалу,  та може бути використана для широкого кола учнів не тільки музичних, але і загальноосвітніх шкіл.

Насправді, така згуртована робота учнів та викладачів дає ефективні результати в зацікавленості учнів навчатися  музичному мистецтву. Сподіваємося, що це не останній творчий проєкт на відділі, і що така робота надасть більше можливості в розкритті творчого потенціалу учнів.