Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: відділ реєстрації місця проживання громадян

З квітня 2016 років відділ реєстрації місця проживання громадян виконкому районної у місті ради надає адміністративні послуги із реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб. Починали свою роботу у відділі вісім спеціалістів – виключно жіночий колектив, стаж роботи в органах місцевого самоврядування яких: більш ніж 15 років – 45 %, від 1 року до 5 років – 55 %. У відділі працюють спеціалісти у віковому діапазоні від 36 до 45 років – 55 %; старше 46 років – 45 %. 

За січень - листопад 2019 року спеціалістами відділу надано 35 505 послуг, що складає 88 % у відношенні до відповідного періоду 2018 року (40 527), у тому числі:

- реєстрація/зняття з реєстрації – 11 648;

-видача довідок – 21 842;

- підготовка інформацій про зареєстрованих – 2 015.

Надійшло сплати адміністративного збору за реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання громадян на суму 127 689 грн. 60 коп.

Спеціалістами відділу під час прийому громадян встановлено 1 084 адміністративних правопорушення за проживання без реєстрації, в результаті чого винесено 993 постанови і складено 91 протокол, із яких 19 протоколів у відношенні до осіб віком від 16 до 18 років та направлено на розгляд до Саксаганського районного суду. За виявлені правопорушення, передбачені          ст. 197, 198 КУпАП накладено штрафів на загальну суму 1 377 грн.

За звітний період відділом опрацьовано 1 746 службових документів, що надійшли з:

- інших органів реєстрації – 952;

- відділів поліції головного Управління Національної поліції в Дніпропетровської області – 30;

- виконкому Криворізької міської ради – 150;

- виконкому Саксаганської районної у місті ради –290;

- інших організацій, підприємств, установ – 324.

Опрацьовано 7 455 запитів на інформацію, що надійшли з:

- судів – 4 235;

- приватних нотаріусів та державних нотаріальних контор – 1 631;

- відділів та служб виконкому Саксаганської районної у місті ради – 764;

- РВ в місті Кривий Ріг ГУ ДМС України у Дніпропетровській області – 415;

- інших організацій, підприємств, установ – 410.

Підготовлено та направлено повідомлень про зняття з реєстрації місця проживання громадян до інших органів реєстрації – 952.

Розглянуто 26 звернень від мешканців району.

З метою здійснення щомісячного поновлення бази даних Державного реєстру виборців, відповідно до статті 22 Закону України «Про Державний реєстр виборців», подано до відділу ведення Державного реєстру виборців за січень - листопад 2019 року відомості про 8 616 виборців (осіб);

Відповідно до п. 3 Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 02. 03. 2016 № 207 щотижня надається інформація про реєстрацію місця проживання громадян до Саксаганського  РВ у м. Кривому Розі  ГУДМС України у Дніпропетровській області за встановленими формами. Станом на 29. 11. 2019 надані відомості по 10 519 особам.

Відповідно до п. 58 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 07. 12. 2016 № 921 щомісяця надсилаються до районного військового комісаріату повідомлення про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних. Станом на 29. 11. 2019 надані відомості щодо 1 898 осіб.

Окрім прийому громадян, працівники відділу отримують для опрацювання від Саксаганського РВ в місті Кривий Ріг ГУ ДМС України у Дніпропетровській області   відомості про осіб, що здійснили обмін паспорту громадянина України, та осіб, що вперше отримали паспорт громадянина України (близько 400 осіб щомісячно). Зазначена у відомостях інформація вноситься до картотеки та реєстрів територіальної громади.

Відділ надає послуги одним пакетом за життєвою ситуацією: «Народження дитини», «Документація для багатодітної сім`ї», «Втрата близької людини» що надаються в Центрі адміністративних послуг «Віза», його територіальних підрозділах та Мобільному офісі муніципальних послуг. З початку поточного року опрацьовано 125 відповідних пакетів документів.

В Мобільному офісі муніципальних послуг протягом січня – листопада  2019 року проведено 14 прийомів, під час яких прийнято 70 осіб, надано 70 послуг.

Здійснено 24 виїзних обслуговування громадян району, під час яких 27 особам надано 29 послуг.

Через портал обробки звернень громадян iGov надійшло 94 звернення, з них: 33 звернення з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання особи, 61 – з питань отримання довідки про реєстрацію місця проживання.

Упродовж звітного періоду надавалися консультації мешканцям району щодо застосування чинного законодавства з питань віднесених до повноважень відділу. Консультації надаються як особисто під час прийому, так і по телефону. Протягом дня за консультаціями звертається близько 25 громадян.

За звітний період відділом було підготовлено 45 інформацій для  розміщення на офіційному веб-сайті виконкому. На ФОРУМІ офіційного веб-сайту виконкому розміщено інформацію на запитання, які виникають у мешканців району з питання надання послуг реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання громадян.

З метою вивчення оцінки якості надання адміністративних послуг, відділом реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради систематично проводиться опитування мешканців за розробленою анкетою. В опитувані протягом січня – листопада 2019 року взяли участь 370 респондентів. 27 відвідувачів висловили подяку за роботу відділу. На офіційному веб-сайті виконкому районної у місті ради розміщено анкету для електронного опитування. У приміщенні відділу встановлена скринька для відгуків відвідувачів. Є можливість заповнити електронну анкету безпосередньо в залі очікування відсканувавши QR код мобільним пристроєм.

Відвідувачі відділу взяли участь в опитуванні за допомогою анкети «Стоп корупція», в якій було запропоновано відповісти на питання щодо наявності проявів корупції у виконкомі. За його підсумками можна стверджувати, що мешканці району з такими випадками не стикалися.

Фахівці відділу протягом звітного періоду брали участь у:

- семінарі для керівників та активу органів самоорганізації населення Саксаганського району на тему: «Особливості реєстрації місця проживання фізичних осіб та зняття їх з реєстраційного обліку приватного сектору забудови»;

- інформаційній зустрічі з членами трудового колективу Публічного акціонерного товариства «Криворізький залізорудний комбінат»;

- навчанні спілкуванню жестовій мові. Проводила Криворізька територіальна організація УТОГ Дніпропетровської обласної організації УТОГ в приміщені ЦАП у рамках проекту «Разом – краще»;

-  робочій нараді з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів району та Управління благоустрою та житлово-комунального господарства;

- Прес-турі по Офісах послуг органів місцевого самоврядування;

- Єдиному дні інформування трудового колективу КП «Криворізький дитячий кістково-туберкульозний санаторій № 1 Дніпропетровської обласної ради»;

- Єдиному дні інформування трудового колективу комунального закладу «Палац культури «Саксагань» Криворізької міської ради»;

- інформаційній зустрічі для керівників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів району та голів органів самоврядування населення (вуличних та будинкових комітетів).

Працівники відділу пройшли курс дистанційного навчання «Декларуй доброчесно».

З метою наповнення реєстру територіальної громади, з особових карток батьків, в які внесені дані про реєстрацію місця проживання дитини, до реєстру територіальної громади вносяться такі відомості. Станом на 29. 11. 2019 в реєстр територіальної громади міста внесена інформація щодо 7 480 дітей. Крім того, ведеться наповнення реєстру територіальної громади міста з картотеки за адресним принципом. Станом на 29. 11. 2019 в реєстрі територіальної громади перевірена інформація по 34 920 квартирам, з яких відкоригована інформація про 62 849 осіб та внесена інформація щодо 2 407 громадян, дані про яких в реєстрі територіальної громади були відсутні.

Об’єднує всіх спеціалістів відділу реєстрації місця проживання громадян високий професіональний рівень, відповідальне ставлення до виконання своїх службових обов’язків. Тут кожен пересічний громадянин може отримати не тільки адміністративну послугу а й моральну підтримку.