Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: відділ реєстрації місця проживання громадян

В своїй роботі відділ реєстрації місця проживання громадян керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання громадян», Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру», іншими законодавчими та нормативно-правовими актами.

Метою діяльності відділу є забезпечення виконання органами місцевого самоврядування завдань і функцій у сфері реєстрації місця проживання осіб. Відділ реєстрації місця проживання громадян виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради забезпечує виконання покладених на місцеве самоврядування повноважень щодо здійснення реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання особи та формує й веде Реєстр територіальної громади.

 

За 10 місяців 2018 року працівниками відділу реєстрації надано 29054 послуги, в тому числі: послуг з реєстрації місця проживання – 4930, зняття з реєстрації – 6903, надано довідок – 17221.

Дані про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання вносяться до реєстру територіальної громади та передаються до Саксаганського РВ в місті Кривий Ріг ГУ ДМС України у Дніпропетровській області в паперовому та електронному вигляді.

Відділом налагоджена дієва співпраця з іншими структурними підрозділами виконкому, а саме: службою у справах дітей, управлінням праці та соціального захисту населення, управлінням благоустрою та житлово-комунального господарства, відділом у справах сім’ї і молоді, відділом ведення Державного реєстру виборців. Для зручності громадян відомості про зареєстрованих за адресою осіб отримуються за запитами цих відділів.

Також, з метою забезпечення прав мешканців міста на отримання державних соціальних допомог та скорочення часу на їх оформлення, управлінням праці та соціального захисту населення отримано доступ до Реєстру територіальної громади міста

Щомісячно до відділу ведення Державного реєстру виборців виконкому районної у місті ради надаються відомості, на підставі яких здійснюється поновлення бази даних Державного реєстру виборців.

Відповідно до ст. 58 Постанови КМУ від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» щомісячно до Саксаганського військового комісаріату надаються повідомлення про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних. За 10 місяців 2018 року  надано 17 повідомлень, які налічують близько 3,5 тис. осіб.

Щороку відділ реєстрації місця проживання громадян надає список юнаків, які мешкають у Саксаганському районі та підлягають приписці до призовної дільниці. У 2018 році – це 404 юнаки.

Відділ реєстрації щомісячно звітує до Головного управління статистики у Дніпропетровській області, надаючи знеособленні відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

Працівники відділу опрацьовують запити від державних органів (суди, прокуратура, органи пробації, виконавчої служби, міграційної служби, нотаріальні та адвокатські запити). За 10 місяців 2018 року опрацьовано 7656 запитів.

Відділ реєстрації місця проживання громадян намагається зробити сам процес отримання послуги максимально комфортним. Сьогодні відділ реєстрації надає відвідувачам:

- рецепцію для надання первинної допомоги та консультації заявникам;

- світлий і комфортний офіс;

- зручності для людей з особливими потребами;

- дитячий куточок для найменших відвідувачів;

- онлайн-консультації засобами «Skype»;

- надання адміністративних послуг одним пакетом за життєвими ситуаціями. За поточний період 2018 року було надано 84 пакетні послуги;

- виїзне обслуговування завдяки Мобільному офісу муніципальних послуг та мобільному кейсу для маломобільних верств населення. Послугами мобільного офісу за 10 місяців 2018 року скористались 254 людини (надано 313 послуг); мобільного кейсу – 47 осіб та надано 61 послугу;

- подовжений режим прийому громадян щовівторка: з 9-00 до 20-00 без перерви;

- для зручностей в оплаті послуг з «прописки/виписки» у відділі встановлено платіжний термінал;

- придбано зчитувач інформації з паспорта громадянина України з безконтактним носієм у формі ID картки.

 

 

Працівниками відділу розроблені візитівки «Вітаємо нового мешканця району» та «Я – Саксаганець», що є приємним бонусом за прописку та анкети для проведення опитування громадян.

Працівники відділу постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня шляхом самоосвіти, прийняття участі в навчанні посадових осіб виконкому районної у місті ради, мають активну громадську позицію, залучаються до проведення знаменних державних подій, святкових заходів та урочистостей.

 

 

 

Крім цього, працівники відділу регулярно інформують громадян з питань реєстрації місця проживання на офіційному веб-сайті виконкому та на ФОРУМІ офіційного веб-сайту виконкому, приймають учать у тренінгах та семінарах, долучаються до Єдиних днів інформування трудових колективів, виступають, також надаються роз’яснення з актуальних питань на телебаченні.