Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: управління благоустрою та житлово-комунального господарства

Щоденна робота управління благоустрою та житлово-комунального господарства спрямована на здійснення контролю та сприянню діяльності комунальних житлових підприємств, установ, закладів району щодо експлуатації, збереження, утримання та ремонту житлового фонду, подальшого розвитку комунального господарства, благоустрою території, прибиранню та ремонту доріг, утриманню зелених насаджень, вивозу сміття, забезпечення житлових будинків та об'єктів соцкультпобуту якісними послугами тепло-, водопостачання, виконання ремонту та заміни мереж теплопостачання, покращення роботи міського пасажирського транспорту та багато інших питань.

За період з січня 2018 року по 01 жовтня 2018 року управлінням житлово-комунального господарства розглянуто 2958 звернень громадян, 1796 вхідних листів підприємств, установ, організацій та створено 1710 вихідних листів.

З початку 2018 року управлінням благоустрою та житлово-комунального господарства підготовлено 155 проектів рішень районної у місті ради та її виконкому, з яких 68 проектів рішень виконкому районної у місті ради з житлових питань, та 78  розпоряджень голови районної у місті ради.

Щосереди на засіданнях районного штабу з підготовки житлового фонду, об’єктів соцкультпобуту та комунального призначення до експлуатації в осінньо-зимовий період вирішуються питання забезпечення мешканців району холодною водою, здійснюється контроль за виконанням графіків ремонтів котелень, теплорозподільчих пунктів, заміни мереж тепловодопостачання, відновленням благоустрою після ремонту інженерних комунікацій, знесенням сухостійних дерев, ремонтом покрівель тощо.

Підготовлено до експлуатації у зимовий період 2018-2019 років та одержано паспорти готовності по житловим будинкам та 85 окремо розташованих об’єктів соціальної сфери.

Впродовж серпня-вересня поточного року з головами правлінь ЖБК та ОСББ проводилися бесіди щодо вжиття термінових заходів з проведення комплексу робіт з метою підготовки будинків до роботи взимку.

Протягом звітного періоду підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, що здійснюють господарську діяльність на території району, відповідно до закріплених за ними територій, організовано роботу з прибирання побутового сміття на дорогах, прибудинкових територіях і тротуарах у житлових масивах, об’єктах соціальної сфери, побуту, роздрібної торговельної мережі, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту та територій біля зупинок громадського транспорту, водоохоронної зони, сквери, парки, куточки відпочинку.

Щочетверга, в рамках всеукраїнської акцїї «Чистий четвер» проводилися роботи щодо прибирання території району. У вказаній акції щоразу було задіяно близько 2 000 чоловік та дві – три одиниці вантажної автомобільної техніки.

У квітні поточного року організовано та проведено суботник з благоустрою територій району із залученням колективів підприємств, установ та організацій. У заходах з упорядкування взяли участь близько 9200 учасників, було задіяно 8 одиниць техніки. Загалом прибрано від побутового сміття 38 га територій, вивезено 3 сміттєзвалища. Першочергово виконувалися заходи з благоустрою скверів, парків та зон відпочинку. Крім того, цього року було приділено увагу пустирям, вільним землям територіальної громади міста.

З метою сприяння створення органів самоорганізації населення та ОСББ для активізації роботи по створенню ОСББ залучалися органи самоорганізації населення та громадські організації. Головам ОСББ надавалися роз'яснення щодо порядку прийняття на баланс об'єднань житлових будинків. Станом на 01. 10. 2018 на території району функціонують 81 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

З початку 2018 року в рамках виконання Програми реалізації заходів на розвиток благоустрою на 2017 – 2019 роки, проведено ремонт 11 дитячих май-данчиків та 2 пам’ятників. Встановлено: 1 інформаційний стенд, 1 зупиночний павільйон, відремонтовано 2 зупиночних павільйони, які додатково облаштовано тротуарною плиткою та урною. На теперішній час ведуться роботи зі встановлення 1 зупиночного павільйону та його облаштування.

Станом на 01. 10. 2018 на квартирному обліку у виконкомі Саксаганської районної у місті ради перебуває 767 одиноких осіб та сімей, з них у першочерговому списку – 269 та у позачерговому списку – 183. Усього з початку 2018 року на квартирний облік за місцем проживання, як потребуючих поліпшення житло-вих умов, прийнято 20 одиноких осіб та сімей.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19. 10. 2016 № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, поліпшено житлові умови одному учаснику бойових дій, що приймав участь в проведенні АТО, який є особою з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи, та перебував на квартирному обліку у виконкомі районної у місті ради, як потребуючий поліпшення житлових умов.

З метою поліпшення житлових умов громадян, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання видано один ордер на житлове приміщення, розташоване на території району, що належать до комунальної власності міста.

З початку 2018 року видано: 5 ордерів на житлові приміщення у будинках на вулиці Кустанайській, 6 та вулиці Володимира Великого, 34;  один ордер на двокімнатне житлове приміщення маневреного житлового фонду за адресою: вул. Житомирська, буд. 24; два ордери на житлові кімнати у гуртожитку на вулиці Світлогірській, 78.

Видано 129  свідоцтв про право власності на житлові приміщення, у тому числі на кімнати у гуртожитках, розташованих на території району (вул. Кача-лова, 12 та вул. Світлогірська, 78).

Виключено 6 житлових приміщень з числа службових.