Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Стихійні сміттєзвалища

Стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення навколишнього природнього середовища.  Окрім неестетичності, ці гори сміття забруднюють довкілля та негативно впливають на людське здоров’я, адже вони, на відміну від полігонів, не  є спеціально обладнаними, відтак продукти гниття і розпаду сміття потрапляють у ґрунт та воду. Температура гниття подекуди настільки висока, що може призвести до займання побутового сміття та викидів у повітря шкідливих речовин.

З метою утримання в належному санітарному стані територій загального користування Саксаганського району на друге півріччя 2020 року управлінням благоустрою та житлово-комунального господарства виконкому районної у місті ради укладено договори з надавачами послуг на збирання сміття на територіях загального користування та ліквідації стихійних сміттєзвалищ на території району.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу .

Зазначаємо, що порушеннями Правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території, стоянка транспортних засобів на газонах, несвоєчасне косіння карантинної рослинності, відсутність договорів на вивезення сміття, виконання робіт з благоустрою без затверджених проектів на виконання земляних робіт та відповідного ордеру виданого інспекцією з благоустрою виконкому Криворізької міської ради, відсутність урн для сміття тощо.

Просимо усіх мешканців, керівників підприємств, установ та організацій повторно ознайомитись з Правилами благоустрою, які затверджені рішенням міської ради від 21. 10. 2015 № 4038 та яку Ви несете відповідальність за не дотримування цих Правил.