Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Вознесіння Господнє

Вознесіння Господнє - вознесіння Ісуса Христа на небо, яке відбулося через 40 днів після Його мученицького розп’яття та Воскресіння. Одне з дванадесятих свят. В християнстві ця подія відзначається великим святом, яке завжди припадає у четвер 40-го дня по Христовому Воскресінню. Згідно з християнським вченням після воскресіння Христа через сорок днів Бог забрав його на Небо, хоч до цього Він ходив по землі.

Вознесіння є днем коронування Христа царем, тріумфом, який приготував Бог Отець для свого Сина. Цей день є також обітницею повернення Спасителя на землю, згідно зі словами ангелів.

У народній свідомості багато християнських торжеств тісно переплелися з язичницькими обрядами. Не став винятком і цей день - його називали «воротами літа», коли закінчувалася весна, а природа досягала повного розквіту. Вважалося, що після Вознесіння Господнього озиме жито починає випускати колоски та замовкають зозулі. У свято строго заборонялося працювати. Сонячна погода була ознакою хорошого врожаю, а дощі та грози, навпаки, обіцяли недорід. Селяни в цей день обходили свої посіви, качали на них крашанки, оскільки «на Вшестя вже починає викидати колос». До цього дня намагалися повністю обсіятися, бо через десять днів буде Трійця.

Щорічно християни відзначають Вознесіння Господнє і радісно святкують цей день. Це свято не менш важливе, ніж Різдво і Великдень, адже пов’язане з однією з найголовніших подій в біографії Ісуса Христа.

У цей день не можна ухилятися від праці та відмовляти нужденним у допомозі.

Допомагати один одному - означає залишатися людьми!