Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Верифікація соціальних виплат

З 1 січня 2021 року набула чинності стаття 10 Закону України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», якою передбачено здійснення превентивної верифікації під час звернення громадян за призначенням пенсій, допомог, субсидій, інших соціальних виплат.

Верифікація держвиплат - це порівняння інформації, що подана громадянином та впливає на право та розмір тієї чи іншої виплати, з відповідною інформацією, що зберігається в державних реєстрах.

Йдеться про комплекс заходів зі збору та перевірки достовірності інформації для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат, а також виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних. Іншими словами, в Україні буде створено спеціальний центральний орган виконавчої влади, який здійснюватиме цей комплекс заходів з допомогою інформаційно-аналітичної електронної платформи.

Держава перевірятиме інформацію, необхідну для отримання пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії, інших виплат, що здійснюються за рахунок державного бюджету, фондів соціального страхування та пенсійного страхування.