Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ефективно використовуй енергію - збережи енергоресурси та навколишнє середовище!!!

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК), які прагнуть зробити свій дім енергоефективним та заощадити на комунальних послугах, можуть скористатися  програмою «IQ energy».

Банки партнери ЄБРР вперше надають можливість об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків отримати фінансування в рамках української програми фінансування енергоефективності в житловому секторі IQ energy.

Позичальники, фізособи і ОСББ, які візьмуть кредити на впровадження енергозберігаючих заходів від банків партнерів і відповідатимуть критеріям участі в програмі, зможуть отримати компенсацію для покриття суми кредиту. Відповідне грантове фінансування в розмірі € 15 млн. надано на ці цілі Східноєвропейським фондом енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим вкладником якого є Європейський Союз. У програмі IQ energy також використовуються кошти технічного співробітництва, надані Шведським агентством міжнародного співробітництва в сфері розвитку (Sida).

На сайті програми розташований  каталог  з більш ніж 5500 енергоефективних товарів і технологій, які можна придбати та впровадити в рамках програми.

За 2 роки роботи програми IQ energy 17 000 українських домогосподарств вже придбали в кредит енергоефективні товари і здійснили монтажні роботи на суму 450 млн. грн. (близько 14,5 млн. євро). Сукупний розмір виплаченої компенсації домогосподарствам склав близько 3,5 млн. євро.

Представники ОСББ, які хочуть провести модернізацію багатоквартирного житла в рамках програми, можуть звертатися до програми за електронною адресою:  [email protected].

Більш детальну інформацію щодо підготовки проектів можна дізнатися на офіційному веб-сайті програми http://www.iqenergy.org.ua та за телефоном на гарячу лінію: 0-800-505-717.