Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні виборці, зверніть увагу!

Як повідомляє Центральна виборча комісія, 7 жовтня 2020 року, запустився чат-бот Центральної виборчої комісії (https://t.me/cvk_elections_bot), за допомогою якого можна отримати практично у повному обсязі довідкову інформацію стосовно місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Для зручності користувачів інформація у чат-боті систематизована по блокам для конкретної категорії суб’єктів виборчого процесу: виборців, членів комісій, кандидатів та політичних партій.

Зокрема, виборці матимуть змогу не тільки отримати у доступній формі майже будь-яку інформацію, пов’язану з майбутніми виборами, а й швидко знайти місце розташування виборчої дільниці, де вони мають голосувати. Важливо, що чат-бот стане в нагоді й виборцям з інвалідністю. Адже його програма дозволяє перевірити доступність всіх без винятку приміщень, де відбуватиметься голосування.

Для членів виборчих комісій, кандидатів та політичних партій чат-бот має стати своєрідним путівником на весь час виборчої кампанії. Зібраний для цієї категорії суб’єктів виборчого процесу масив інформації дозволить отримати відповіді та поради як щодо загальних питань, так і стосовно конкретних процедур.

Нагальним є також розділ, пов’язаний із заходами щодо запобігання поширенню COVID-19 на виборчих дільницях. Цей блок містить конкретні рекомендації стосовно безпечної організації голосування в умовах пандемії коронавірусу.

Окрім того, всі користувачі чат-боту ЦВК зможуть підписатися на календар виборів. А також скористатися пошуковою системою, що пришвидшить отримання необхідної інформації.

Чат-бот стане ще одним важливим інструментом для підвищення правової культури громадян. Він буде в нагоді як виборцям, так і решті учасників виборчого процесу. Особливої актуальності запровадження цієї комунікаційної системи набуває і в контексті зміни виборчого законодавства, що своєю чергою потребує серйозної просвітницької роботи в суспільстві.

Крім Телеграм, чат-бот буде також доступний у Фейсбук.