Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Де козак – там і слава!

Образ козака  завжди пов'язувався iз мужнiстю, смiливiстю, молодецьким завзяттям. Козаками були тi вiдважнi люди, якi присвячували своє життя служiнню Батькiвщинi, були патрiотами у повному розумiннi цього слова. Щоб полегшити життя своєму народовi, багато з них вiдмовлялися мати власну родину. Козаки жили у Запорiзькiй Сiчi, там вони загартовували свiй дух i вдосконалювалися у володiннi зброєю. Боролися козаки з усiма, хто намагався поневолювати або кривдити украïнський народ. 

Але насправдi це були люди, якi просто дуже  любили Украïну, свiй народ i прагнули для нього щастя, волi, розвитку. Багато в чому козаки полегшували життя людей, за що народ складав про них пiснi та легенди, прирiкаючи своïх героïв та ïхнi вiдважнi подвиги на безсмертя. I зараз кожний знає що там, де були козаки, була й слава.

У бібліотеках закладів культури Саксаганського району у жовтні місяці відбудеться цикл культурно-мистецьких заходів до Дня українського козацтва та Дня захисника України.