Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація для виборців Саксаганського району

Відділ ведення Державного реєстру виборців повідомляє, що робота з уточнення даних про виборців проводиться працівниками відділу не тільки в період проведення виборчих кампаній, а щоденно.

Щомісяця, до 5 числа суб’єкти надання відомостей про виборців, які визначені в Законі України «Про Державний реєстр виборців» надають до органу Державного реєстру виборців відомості про виборців, зміни щодо яких відбулись протягом попереднього місяця, а саме: зареєстрованих на території Саксаганського району або знятих з реєстрації; померлих; змінивших прізвище, ім’я, по батькові дату або місце народження; про набуття громадянства чи  позбавлення громадянства; визнаних недієздатними або навпаки, визнаних дієздатними; прибули до військової частини для проходження служби або вибули з військової частини.

Зазначені відомості вносяться до бази даних реєстру виборців, і опрацьовуються працівниками відділу ведення Державного реєстру виборців. У разі виникнення розбіжностей з даними, що вже містяться у базі даних реєстру, працівники готують запити до суб’єктів на уточнення інформації про виборців.

Але, зауважимо, що на підготовку та опрацювання запитів втрачається певний час, тому найефективнішим способом перевірки себе та власних персональних даних у базі Державного реєстру виборців є  безпосереднє звернення громадянина до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або шляхом звернення до «Особистого кабінету виборців» на офіційному сайті Центральної виборчої комісії.

Нагадуємо, все що потрібно виборцю для звернення до органу реєстру виборців - це паспорт громадянина України, або тимчасове посвідчення громадянина України.

Відділ ведення Державного реєстру виборців працює щоденно з понеділка по п’ятницю з 8.30 до 17.00, перерва на обід з 12.30 до 13.00.

Чекаємо за адресою: вул.Володимира Великого,32, каб.201.

          Контактний номер телефону: 94-82-05.