Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація дорослого у помешканні без згоди співвласників – неможливо

Згідно з Правилами реєстрації місця проживання, затвердженими Постановою КМУ від 02.03.2016 № 207, у разі, коли за реєстрацією місця проживання звернулась особа у якої відсутні документи, що підтверджують її право на проживання в житлі, реєстрація місця проживання здійснюється за згодою  власника /співвласників житла або їх уповноважених органів, наймача та членів його сім’ї.

У випадках, коли житло перебуває у спільній  власності, реєстрація місця проживання третьої особи здійснюється за  згодою всіх співвласників нерухомого майна.   

Якщо один з власників, помер і знятий з реєстрації місця проживання то зареєструвати місце проживання  третьої особи  буде неможливо, навіть  якщо він помер, скажімо, 10 років тому. Адже з'явилися не всі власники/співвласники житла! Свідоцтво про смерть не є підставою для надання згоди, адже за померлою людиною зберігається право власності на дане житло. І невідомо, хто тепер має право на успадкування частини власності померлої особи. Спадкоємець цього власника, який також є співвласником цієї квартири, не уповноважений давати згоду на реєстрацію іншої особи за даною адресою.

Тобто, у разі відсутності окремого договору про порядок володіння та користування спільним майном (обов'язковою умовою якого є його нотаріальне посвідчення) або рішення суду про порядок володіння та користування конкретними частинами майна, чи у договорі про відчуження одним з учасників спільної власності не зазначено порядку володіння та користування конкретними його частинами, для реєстрації місця проживання осіб, які не є співвласниками житла, необхідна згода всіх співвласників житла.

За для вашої безпеки  відділ реєстрації місця проживання громадян, здійснює виключно дистанційне обслуговування мешканців району. Просимо з порозумінням ставитися до обмежувальних заходів під час карантину. Ми переконані, що жоден документ не вартує Вашого здоров’я.

Для отримання інформації  з питання реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, ви можете звернутися через e-mail: [email protected], skype: [email protected] а також отримати  консультацію за телефонами:

 097-768-48-83; 94-82-15 щоденно (окрім суботи та неділі) з  08.30  - 16.30».

 

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І БЛИЗЬКИХ!