Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До Дня збройних сил України районні військово-спортивні змагання серед школярів «Нумо хлопці та дівчата!»

Традиційно, в Саксаганському районі до Дня збройних сил  України проходять патріотичні заходи серед дітей та молоді. З метою популяризації патріотичного виховання серед учнівської молоді, осмислення себе як частинки великого українського народу та пробудження національної самосвідомості, дружби та взаємоповаги один до одного, а також перевірки фізичної здібностей серед школярів, в два етапи, 04 грудня 2018 року на базі КСШ № 107 (вул. Катеринівська, 11) та 05 грудня 2018 року на базі КЗШ № 41 (вул. Співдружності, 44а) відбулися районні військово-спортивні змагання «Нумо, хлопці та дівчата!» серед збірних команд учнів закладів загальної середньої освіти 11 класів, присвячені до Дня заснування збройних сил України, де взяли участь 230 учнів з 21 закладу освіти.

На урочистому відкритті районних змагань в  спортивному залі КЗШ № 41 допризовників привітали зі святом та продемонстрували свої професійні навички з затримки правопорушників курсанти Донецького юридичного інституту МВС України, а також запальним танком дівоча група підтримки з черлідінгу КЗШ № 41 (керівник Марчук Л. О.).

Згідно з положенням змагань, допризовна молодь району змагалася в особисто-командних вправах у дев’яти дисциплінах: стрільбі з пневматичної гвинтівки, підтягуванні на перекладині, підготовці зброї до стрільби, стройовій підготовці, комплексній вправі за одну хвилину, поштовху 16 кг гирі за одну хвилину, військовій медичній вправі серед дівчат з накладанням хрестоподібної пов’язки та тильну сторону кісті, розважальній кухарській вправі зчищення картоплі та перетягуванні канату.

Переможці та призери  особистого заліку в військово-спортивних змаганнях були нагороджені грамотами та медалями. В загальнокомандному заліку та командній вправі з перетягування канату переможцями святкового заходу стала збірна команда КГ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), друге місце виборола команда КЗШ № 124 (вчитель Борбулевич І. В.), третє місце залишила за собою збірна команда КЗШ № 19 (вчитель Трофименко С. Ф.). В розважальній  кухарській вправі переможці визначилися наступним чином: перше місце - КГ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), друге місце – КЗШ № 122 (вчитель Лавренко В. С.), третє місце – КСШ № 70 (Щербатюк М. М.).

Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками, грамотами та медалями. Від депутата Саксаганської районної у місті ради від Політичної партії Опозиційний блок Конєвої Марини Іванівни команди призери змагань з перетягування канату отримали солодощі у вигляді тортів.

Цього дня всі учасники змагань показали свої неабиякі здібності. І хай за положенням заходу призерами вважаються лише три команди, переможцями стали всі присутні, адже тут вирував справжній патріотичний український козацький дух, дружба та взаємоповага один до одного, величезний заряд позитивних емоцій та гарного настрою.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань: депутату Саксаганської районної у місті ради Коневій Марині Іванівні та адміністраціям КСШ № 107 в особі директора Мазіна Михайла Леонідовича, КЗШ № 41 в особі директора Рогаля Андрія Мироновича та Донецького юридичного інституту МВС України в особі ректора доктора наук з державного управління професора заслуженого юриста України Бесчастного Віктора Миколайовича.

Молодь - це майбутнє нашого краю, країни, майбутнє нашого народу. Нинішні успіхи і перемоги молодих - це запорука благополуччя країни та суспільства у завтрашньому дні.

Поздоровляємо всіх мешканців району та міста з наступаючим святом збройних сил України.