Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

Для переходу на єдиний податок з 1 січня 2019 заяву потрібно подати не пізніше 16 грудня

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року – це встановлено п.п. 298.1.4 ПКУ.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені  п. 291.4 ПКУ.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. Якщо суб’єкт господарювання протягом календарного року, що передує року обрання спрощеної системи оподаткування, самостійно прийняв рішення про припинення фізичної особи - підприємця, то при переході на спрощену систему оподаткування до розрахунку доходу за попередній календарний рік включається вся сума доходу, отриманого такою особою в результаті провадження господарської діяльності за такий попередній календарний рік.

 

За яких умов фізичні особи – підприємці можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої груп

ДФС України нагадала, що до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках чи провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 000 гривень.

До платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво чи продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

► не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

► обсяг доходу не перевищує 1 500 000 гривень.

До платників єдиного податку, які відносяться до третьої групи, належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 000 000 гривень.

Відповідна норма визначена п. 291.4 ст.291 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Інформацію розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням  http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/358972.html

 

До уваги платників ЄСВ!

Відповідно до п.п. 1 частини другої ст. 6 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати ЄСВ.

У разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники ЄСВ зобов’язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених ст. 25 Закону № 2464.

Частиною тринадцятою ст. 9 Закону № 2464 передбачено, що суми помилково сплаченого ЄСВ зараховуються в рахунок майбутніх платежів ЄСВ або повертаються платникам у порядку і строки, визначені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної бюджетної політики, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

З січня по жовтень 2018 року слідчими ГУ ДФС у Дніпропетровській області до суду направлено 90 кримінальних проваджень

З початку 2018 року в провадженні слідчих підрозділів фінансових розслідувань органів ДФС у Дніпропетровській області перебувало 576 кримінальних проваджень, з них: 118 - залишок на початок року та 458 прийнято до провадження у звітному періоді.

Із загальної кількості кримінальних проваджень, які розслідувались слідчими впродовж 10-ти місяців 2018 року, закінчено 162 кримінальних провадження, з яких до суду скеровано 90 проваджень, в тому числі: з обвинувальним актом - 79 кримінальних проваджень; для вирішення питання про звільнення особи від кримінальної відповідальності - 11.

Крім того, протягом січня - жовтня поточного року за підслідністю направлено 157 кримінальних проваджень, приєднано до інших проваджень - 88.

Слідчими підрозділами фінансових розслідувань органів ДФС у Дніпропетровській області впродовж десяти місяців цього року встановлено збитків у закінчених кримінальних провадженнях (направлених до суду) у сумі 85 млн 423 тис. грн, з них  відшкодовано 24 млн 328 тис. грн, накладений арешт на майно на суму 5млн 21 тис. гривень.

 

Натисніть для перегляду повного тексту документа