Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація особи, яка досягла 16-18 річного віку

Порядок реєстрації місця проживання в Україні передбачає особисте звернення до відділу реєстрації місця проживання громадян. Оскільки людина, яка досягла 16-18 років, може самостійно обирати собі місце проживання, при подачі документів на реєстрацію її присутність обов’язкова. Згода законних представників неповнолітніх дітей для здійснення реєстрації місця проживання не потрібна.

Згідно з пунктом 18 «Правил реєстрації місця проживання», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02. 03. 2016 № 207 для здійснення реєстрації  місця проживання особа подає органу реєстрації, зокрема:

1)    заяву про реєстрацію місця проживання;

2)    документ, до якого вносяться відомості про місце проживання;

3)    квитанцію про сплату адміністративного збору;

4)    приписне посвідчення (для юнаків).

При реєстрації місця проживання неповнолітньої дитини у віці 16-18 років за адресою реєстрації місця проживання батьків або одного з батьків згода власника та документи на житло не вимагаються.

Якщо дитина 16-18 річного віку реєструє своє місце проживання вперше, на неї складається протокол про адміністративне правопорушення по                ч. 1 ст. 197 КУпАП «Проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання» та направляється до суду.