Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про забезпечення підручниками

У 2018-2019 навчальному році усі підручники для 1, 5 і 10 класів мали були повністю оновлені. На сьогодні для перших класів для закладів освіти району отримано 96% книг, для п'ятих - 89%, десятих - 83%. Замовлення, друк і доставка шкільних підручників - виключно прерогатива держави, зокрема, Міністерства освіти і науки України. У листі від 18.01.2019 року № 1/9-34 Міністерство освіти і науки повідомило перелік підручників, які не були надруковані за кошти державного бюджету в 2018 році: з іноземної мови, зарубіжної літератури, інформатики для п’ятого класу, з хімії, російської мови, біології, інформатики, технології, мистецтва для десятого класу. Ця ситуація склалась у зв’язку з судовим позовом одного з видавництва та відповідно призупинення видавництва підручників.

Проте нестача навчальних посібників жодним чином не впливає на процес навчання. Учителі і школярі можуть користуватися електронною освітньою платформою, де опубліковані електронні версії усіх підручників, та підручниками минулих років (вони є в достатній кількості в шкільних бібліотеках).