Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Практика для студентів КДКЕТ у Польщі

Криворізький державний комерційно-економічний технікум вже 5 років поспіль продовжує роботу у напрямку міжнародного співробітництва з Республікою Польща, чим надає унікальну можливість своїм студентам пройти виробничу практику в європейській країні, отримати новий досвід для формування професійних навичок та вмінь.

Взаємна співпраця з керівниками бази практики – відпочинкового комплексу «Wrzos», виконання щорічно всіх умов договору дало змогу побудувати дружні партнерські відносини на тривалий час.

В листопаді 2018 р. польські партнери – Сабіна Кліх та Петр Щегиельські відвідали урочистості з нагоди ювілею технікуму, а керівництво технікуму організувало теплий та пізнавальний прийом для шанованих гостей. З відповідним візитом до Республіки Польща було запрошено представників КДКЕТ для ознайомлення з особливостями польської освіти та розширення партнерських зв’язків.

Згідно з рішенням адмінради, в січні 2019 р. завідувач навчально-виробничої практики Макаренко Л. М. за польським запрошенням відвідала місто Забжа з метою поглиблення напрямку міжнародної співпраці, ознайомлення з системою організації практики навчальних закладів Польщі та обміну досвідом. В рамках візиту відбулись різноманітні зустрічі – з начальником відділу освіти міста Забжа, з керівниками спілки «Центру непереривної практичної освіти», які організували пізнавальну екскурсію на навчальний спеціалізований комплекс для відпрацювання практичних навичок польськими студентами споріднених спеціальностей. 

Президент міста Забже пані Малгожати Маньки Шулік запросила взяти участь у заходах на святі 100 днів до закінчення навчання, який відбувся на Варшавському плацу міста, родзинкою програми був танок Полонез у виконанні 700 учнів.

Підсумком візиту стала пропозиція відділу освіти щодо спільної участі в гранді за програмою «Еразмус+» - можливість співпраці з європейськими університетами задля організації взаємного обміну студентами і викладачами. Участь у програмі надає можливість вдосконалити навички управління міжнародними проектами, покращити організаційний потенціал, відкрити нові горизонти для інтернаціоналізації вищої освіти в нашому закладі як для студентів, так і для викладачів, модернізувати освітні програми, запровадити нові методики викладання і навчання.

Сподіваємось, цей важливий етап стане потужним трампліном для здійснення сміливих мрій наших студентів та блискучого майбутнього нашого закладу.