Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Прийнято Закон «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні»!

З першого грудня набуває чинності Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».

Цей Закон змінює філософію реєстрації місця проживання.

Він запроваджує декларування місця проживання - повідомлення особою органу реєстрації адреси свого місця проживання в електронній формі за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з подальшим внесенням такої інформації до реєстру територіальної громади без без внесення до паспорта громадянина України відповідного штампу та внесення інформації до паспорта громадянина України у вигляді картки.

Реєстри територіальних громад функціонуватимуть виключно у електронній формі та обмінюватимуться інформацією між собою та з державними реєстрами в автоматичному режимі.

Також розширяються способи звернення за послугами. Змінити місце проживання можна буде відвідавши орган реєстрації або ЦНАП, а також замовивши таку послугу онлайн через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (портал Дія).

Послуги надаватимуться в електронній формі, що значно скоротить час, необхідний для їх надання; немає потреби відвідувати органи реєстрації або ЦНАП.

«Замість штампу в паспорті чи довідки до ID-картки - вільні кишені та відсутність страху загубити важливий документ. Замість трьох установ та купи довідок, які і так є у держави, - одна заява, яку розглянуть та оброблять за 24 години. Замість того, щоб йти у ЦНАП із документами або власником житла для реєстрації місця проживання - лише підтвердити згоду онлайн. Місце реєстрації не даватиме людині право власності на житло, а лише повідомлятиме державу, де ви проживаєте.» - зазначив віцепрем’єр-міністр України-Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.