Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Надзвичайна подія у «Мистецькому»

29 листопада 2019 року міський комунальний заклад «Палац культури «Мистецький» Криворізької міської ради сьомий раз поспіль за останні п’ять років традиційно зустрічав усіх мешканців міста  на святі добра й доброчинності – благодійній акції-аукціоні «Звичайне диво».

Всі добрі люди мали можливість морально підтримати і, головне, матеріально допомогти комунальному закладу освіти «Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр «Перлина» Дніпропетровської обласної ради, комунальному закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Криворізької міської ради, громадському об’єднанню «Сонячні діти Криворіжжя» для ремонту приміщення Центру для дітей з синдромом Дауна, реалізації міського проєкту зі створення в Кривому Розі хоспісу для знедолених людей похилого віку і маленькій дівчинці Кірі Короїд, якій потрібна термінова трансплантація кісткового мозку.

Хочеться нагадати, що організаторами акції «Звичайне диво» є громадська організація «Спілка бджолярів Криворіжжя «Травневий мед» спільно з виконкомом Саксаганської районної у місті ради, тижневик «Рекламні вікна Кривбасу» та Палац культури «Мистецький».

Отже, свято розпочалося ще з холу Палацу.  У певному місці розташовані столики, на яких розміщені пронумеровані лоти, що плануються виставлятися на аукціоні - художні вироби народних умільців та майстрів «hand made», картини, продуктові набори тощо. Поруч з кожним лотом - анотація, яка розповідає про лот, особливості його виготовлення, автора. Запрошені гості знайомляться з лотами, отримують інформацію, що цікавить їх. Додаткову інформацію від авторів, виробників, представників фірм, магазинів. Так само в фойє встановлені «скриньки» благодійності, в які гості за бажанням можуть покласти кошти, не беручи участь в аукціоні.

Глядацька зала святково прикрашена. Колективи художньої самодіяльності готуються до своїх творчих виступів. На сцену виходить ведучий свята – Сергій Мігуша і розпочинається чудове свято – свято доброчинності й милосердя. Ведучий ознайомлює присутніх з форматом проведення заходу. Розповідає, що підрахунок вирученої суми буде проводитися незалежною лічильної комісією в складі:

1. Ірина Гранова – редакторка тижневика «Рекламні вікна Кривбасу»;

2. Тетяна Карауш – співголова громадської організації бджолярів Криворіжжя «Травневий мед»;

3. Галина Токар – майбутній директор хоспису;

4. Оксана Демченко – піар-менеджер Криворізького навчально-виробничого центру.

Директори та працівники закладів культури активно приймали участь у придбанні лотів. Заклади культури майже шість тисяч зібрали для людей, якім потрібна допомога.

Лоти були надзвичайними, на смак кожному. Витвори мистецтва відомих майстрів, доречі, автори робіт були присутні у глядацькій залі. Науково-популярні книги, різдвяні прикраси ручної роботи, продуктові набори від бджолярів, підприємств нашого міста.

Жодний лот не залишився поза увагою. Глядачі називали все вищу й вищу ціну. Багато лотів (солодощі, іграшки, прикраси) одразу після придбання  дарувалися дітям Центру соціально-психологічної реабілітації   та  сонячним діткам. Багато добрих людей. Багато добрих справ.

Після продажу останнього лоту ведучий запросив на сцену лічильну комісію для підведення підсумків.

Увага! Майже 40 тисяч гривень! Ось таку велику і добру справу ми  з вами зробили, пані та панове! Спасибі вам, дорогі друзі, за ваші чуйні серця і любов до людей! Ніколи не шкодуйте про те, що зробили звичайне диво - добру справу!

Поспішайте робити добро! Адже це так приємно!