Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги офіційних представників дітей, які є їх опікунами та піклувальниками!

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається на 12 місяців з місяця, в якому була подана заява з усіма необхідними документами, та поновлюється до моменту досягнення дитиною 18-річного віку включно.

Допомога не призначається у разі перебування дитини на повному державному утриманні.

Розмір допомоги визначається як різниця між 2,5 розміру прожиткового мінімуму (для дитини з інвалідністю, над якою встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму) для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.   При цьому розмір призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги враховується як середньомісячний розмір зазначених виплат, отриманих на дитину за попередні 12 календарних місяців.

У разі, якщо на дитину не здійснювалось жодних виплат опікун отримує допомогу у максимальному розмірі. Тобто, 2,5 розміру прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку (на дитину з інвалідністю - 3,5 розміру прожитко-вого мінімуму

Для отримання додаткової інформації телефонуйте до управління праці та соціального захисту населення за телефонами: 0983602004, 0978288145, 94-72-42.