Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Нова вакансія – патронатна сім’я!

Ви подружжя і вже виховали своїх дітей? Станьте патронатними вихователями!

Шукаємо сім’ї, які готові у своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту.

Послуга патронату над дитиною - соціальна послуга, розроблена на основі найкращих європейських та міжнародних практик догляду дітей, які тимчасово залишилися без батьківського піклування.

Дитина перебуватиме у вашій сім’ї до 3-х місяців. За цей час соціальні фахівці працюватимуть з батьками дитини для подолання труднощів, через які її було вилучено. В разі неможливості відновити їх здатність виховувати дитину, їй підшукають іншу форму сімейного виховання.

Держава гарантує: заробітну плату, кошти на утримання дитини, професійну підтримку.

За рахунок коштів державного бюджету патронатному вихователю щомісячно виплачується грошове забезпечення у розмірі п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, що складає близько 10000 грн.

На утримання дитини виплачується соціальна допомога у розмірі  2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, що складає близько 6000 грн.

Порядок передбачає механізм здійснення видатків на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатоного вихователя на період 2019-2027 роки.

З огляду на європейський досвід патронатне виховання можливо розглядати як одну із форм працевлаштування.

Якщо у Вас виникло бажання захисти дитину, яка опинилися в складних життєвих обставинах та створити сім’ю патронатного вихователя, звертайтесь до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32, телефон 94 82 08 або Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Пав-ла Глазового, буд.4а.

1.  Брошура 2

2.  Брошура 1