Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всесвітній день здоров’я

У нашій суспільній свідомості є одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я - решта все, додасться», - так звучить це багатовікове спостереження.

7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров’я, присвячений питанням зростання резистентності до антимікробних препаратів та попередження виникнення стійких штамів мікроорганізмів. ВООЗ закликає в усіх країнах ввести в дію комплекс політичних заходів по боротьбі із зростанням стійкості мікроорганізмів до антимікробної терапії. Цьогоріч девізом Всесвітнього дня здоров’я є «Стійкість до протимікробних препаратів: якщо сьогодні не вжити заходів, завтра ми залишимося без ліків».

Перше святкування Всесвітнього дня здоров'я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була  пропаганда здорового способу життя.

Профілактика та увага до нашого власного здоров’я - є основною метою проведених в день здоров’я акцій та заходів.  

В даний час у ВООЗ вступили понад двохсот країн. За кілька десятиліть існування організації вдалося домогтися приголомшливих результатів, найбільш важливими з них стали:

  • відкриття пеніциліну;
  • поява і поширення інсуліну і ряду антибіотиків;
  • імунізація дітей становить більше 80%;
  • викорінення небезпечного захворювання — віспи;
  • оновлення санітарних заходів;
  • новітні розробки в області гігієни та ін.

У цей день кожен мешканець нашої планети має пригадати, що здоров’я людини залежить не тільки від зусилля лікарів. Тільки розуміння необхідності підтримувати своє здоров’я в формі, зміна способу життя і повагу до середовища проживання і екології на нашій планеті, допоможе спільно подолати навіть самі складні проблеми.

Часто наш вдалий чи невдалий день залежить від того, з яким настроєм ми прокидаємося вранці. Тому, слідкуйте за красою і не забувайте про здоров'я!