Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Stop! Булінг

Скажи "Ні" цькуванню і образам. Скажи "Так!" - толерантності, взаєморозумінню і захисту своїх прав! Про це говорили з дітьми, розкриваючи їм суть прав, інструменти їх захисту під час правового уроку, який пройшов у філіалі № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради 01 лютого 2019 року.

"Stop! Булінг" - так називалося тренінгове заняття, і це тема, про яку варто говорити. Говорити не тільки тому, що випадки цькування і образ, а в деяких випадках і насильства над особистістю мають місце в дитячих колективах, а й з метою попередження, для того, щоб такого не відбувалось надалі. Попередити легше, ніж вирішити проблемну ситуацію, яка вже склалась. Отже, про новини в законодавстві, адміністративну відповідальність за булінг, а найголовніше - про право кожного на честь, гідність і захист говорили з учнями Криворізького природничо-наукового ліцею під час зустрічі в бібліотеці. Серед піднятих тем - і тема спілкування з поліцією, яку у форматі "рівний-рівному" висвітлив студент Криворізького факультету Дніпропетровського університету внутрішніх справ Ігор Лях.

Цікаві вправи, що згуртовують дітей, тестові заняття - все це надало заходу емоційності, руху. Діти не нудьгували, а приймали активну участь у тренінгу. По завершенню - кожен учасник отримав буклет від Центру та пам'ятку від бібліотеки з номерами телефонів і сайтами, куди звертатися за правовою допомогою у разі прояву булінгу.

Щиро дякуємо пані Наталі, Ігору Ляху та Першому криворізькому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за завжди гарні, змістовні і цікаві заходи.