Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги громадян! Працює «телефон довіри» з питань легалізації найманих працівників

Відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413, де зазначено, що роботодавець зобов’язаний подати повідомлення до органу ДФС до початку роботи новоприйнятого працівника.

Але, окремі суб’єкти господарювання ігнорують виконання свого прямого обов’язку перед державою та громадою міста та району - не оформлюють трудові відносини з найманими працівниками відповідно до чинного законодавства, виплачують заробітну плату у «конвертах» та у розмірах, що є нижче законодавчо встановленого рівня.

З метою посилення соціально-економічного захисту працюючих у сфері малого та середнього бізнесу в районі проводиться системна та послідовна робота з детінізації відносин на ринку праці. Активно працює робоча група з питань функціонування об’єктів бізнесу у напрямку легалізації найманих працівників. Робоча група займається виявленням тіньових робочих місць, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Про факти порушення роботодавцями району норм чинного законодавства про працю громадяни мають можливість повідомити на «телефон довіри» за номером 405-72-82, який працює в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради.