Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про терміни, на які призначаються державні допомоги

Державні допомоги, які призначаються та виплачуються управлінням праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради, призначаються і виплачуються відповідно до чинного законодавства та мають чіткі терміни призначення.

Зокрема, на шість місяців призначаються: допомога на дітей одиноким матерям, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, щомісячна адресна допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання.

Терміном на дванадцять місяців призначаються: допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, особам, які надають соціальні послуги, а також допомога на догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, якщо до складу сім’ї не входять працездатні особи.

Державні допомоги на дітей з інвалідністю та особам з інвалідністю державні допомоги призначаються на період дії медичного висновку.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях – по місяць досягнення дитиною, на яку виплачувалась допомога, шестирічного віку.

Звертаємо Вашу увагу, що для визначення права на отрмання державної допомоги на наступний термін Вам необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення з  заявою та необхідним пакетом документів.

Для отримання додаткової інформації телефонуйте до управління праці та соціального захисту населення за телефоном: 0983602004, 0978288145, 94-72-42.